Мария Хосе Мингес иска да ви каже нещо...

В света на модата всичко се случва много, много бързо. Мария Хосе Мингес знае това, но не се притеснява.

• Модел: Maria Jose Minguez • Фотография: Anastasia Panjinskaya • Грим & коса: Tatiana Smirnova • PR: Wavemags

Мария Хосе Мингес не е типичният супермодел. Да, има над 100K последователи в Instagram и куп рекламни кампании и ревюта зад гърба си, но в същото време е здраво стъпила на земята и с ясна представа за света. Такъв, какъвто е той.

Банален, но винаги интересен въпрос - как би описала себе си?

Като човек с огромна емпатия към останалите. Като човек, който обича всичко да е организирано. Като човек с любов към спорта, здравословната храна, но към шоколада и кафето в същото време. Емоционална съм, но и експресивна личност, която винаги ще убеди хората да следват мечтите, сърцето и интуицията си. Мисля, че това е единственият начин да живеем със страст.

Body positivity мантрата е голяма част от дневния ти ред. Кога получи място там?

Като дете бях много слаба. Тренирах гимнастика, но когато спрях заради контузия, теглото ми започна да се променя. Бях щастлива да се видя с по-големи крака, но модната индустрия не се съобразяваше с това мое виждане. След години диети, опитах да се преместя в сектора с извивки. Новата ситуация беше страхотна, защото ме накара да освободя напрежението от всички режими през последните години. Просто започнах да се храня нормално и да избирам здравословното.

Научих се да обичам тялото си, да го приемам. Чета много книги, свързани с любовта към самите нас. Призовавам всеки да не се стресира толкова много и просто да приеме, че е нормално да се променяме постоянно. Не можем да се преструваме, че контролираме всичко. В момента, в който спрем, започваме да виждаме нещата по-лесно и по-ясно.

57

Всички знаем, че модната индустрия може да бъде доста предизвикателна. Какво наистина се случва зад кулисите?

Зад кулисите всичко се случва много бързо, бързо, бързо. Понякога снимаме кампания на хубава локация и имаме кетъринг, гримьор, фризьор. За съжаление, напрежението е главно върху тези хора. Когато става дума за ревюта, също имаме доста свободно време, което използваме за четене на книга, учене, разговор, цигари (не и аз, хаха) или снимки за Instagram (това съм аз!). Разбира се, има много емоция и адреналин.

Вътрешната красота продължава ли да се смята за по-значима, предвид времето, в което живеем?

Мисля, че вътрешната красота винаги ще побеждава външната. Вярно е, че понякога се грижим повече за външния си вид, но другото е пряко свързано със здравето ни. Важно е.

Имало ли е момент, в който си смятала, че цялата тази суета не е правилното нещо за теб?

Да, когато се наложи да говорим за размери. Прекрасно е, че пазарът вече е отворен към всички. Има дори модели, които са "по средата" - всички онези хора, които не са нито "слаби", нито "с извивки".

Мислиш ли, че генерално трябва да се фокусираме върху потенциала, а не върху слабостите си?

Определено. Веднъж някой ми каза "фокусирай се върху подобрението, не върху промените". Промяната е наистина трудна, но винаги можем да започнем с малките неща, които ни правят по-добри.

Повечето хора се притесняват да говорят за несъвършенствата си. Кое е най-голямото ти такова?

Изобщо не съм пунктуална, особено когато се срещам с приятели. Благодаря на Бог, че съм навреме за работа, поне през повечето време. Така е, защото винаги искам да направя много неща в един ден, а невинаги е възможно.

57

Спомена ми, че имаш актьорски амбиции. Направила ли си някаква стъпка в тази посока?

Започнах базисни курсове по време на пандемията. Нямам търпение да уча и разбера повече за процеса. Със сигурност бих искала да изследвам професията за в бъдеще.

Какво гледаш, когато имаш свободно време?

Влизам в Netflix и всичко зависи от настроението ми. Мога да гледам романтични комедии, екшън филми и дори документални такива.

Коя роля от големия екран би изиграла отново?

Роуз в "Титаник" или образът на Джулия Робъртс от "Яж, моли се и обичай". Усещам ги близки.

Сподели ни нещо за теб, което няма да открием в интернет...

Построих съблекалня в къщата на родителите ми, която все още не съм споделила в моя Instagram, но скоро ще го направя. И никога не публикувам снимки на гаджетата си в социалните мрежи, защото се опитвам да пазя връзките си в тайна.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA