"Жена на годината" 2021: Всичко от голямата вечер

Екипът и читателите на GRAZIA отличиха най-успешните дами в 9 категории.

08 октомври 2021

Фотография: Иван Коловос

Нито дъждът, който се изсипа над столицата в първия октомврийски четвъртък, нито пандемията спряха усилията на GRAZIA да реализира с блясък и красота – каквато е традицията, поредната церемония „Жена на годината". Събитието, което екипът на списанието организира, събра за пореден път номинирани и гости в празничната атмосфера на Event Space 2020.

57

На 7 октомври от 20 ч. бе даден стартът на церемонията с красива румба на състезателна двойка по спортни танци и, разбира се, с обявяването на първата, класическа за конкурса категория, „Модели". Модният и бюти фотограф Вергиния Янчева, която само седмица по-рано ни гостува като лектор в 8-ото издание на Bring the Bloggers, връчи наградата на Кристияна Петличка от агенция Ivet Fashion. В оспорваната категория „Дизайнери" наградата обяви Елина Спасова, директор маркетинг и комуникации в Domaine Boyar (на нея дължим добрата селекция вина от събитието!), която бе сред номинираните в категория „Бизнес по време на пандемия". Победител сред майсторите на иглата се оказа Ина Асса, спечелила вота с уникалната си колекция от копринени шалове.

57

Една от най-обсъжданите в медийното пространство преди самото събитие категория „Интернет послание" остави победата в ръцете на прекрасната актриса, инфлуенсър и автор на подкаст Лили Гелева, която не можа да присъства на живо, но поздрави публиката с видеопослание навръх рождения си ден.

57

Три категории по-късно атмосферата на очакване разчупиха музикантите от Koka Mass Jazz, които подариха на публиката първото си за вечерта изпълнение. Веднага след него, вниманието отново се върна на сцената, където предстоеше да разберем кой ще отнесе наградата в една от двете новосформирани категории „Бизнес по време на пандемия". Там безапелационно триумфира Виолета Борисова от бранда LUCY Fashion, който успя да отвори нов магазин в един от най-мащабните столични молове, когато повече бизнеси оттегляха своето физическо присъствие от търговските центрове. Наградата си Виолета получи от госпожа Зарина Генчева – изпълнителен директор на Метрореклама.  

57

Да връчи награда се превърна във втора роля за още една номинирана за конкурса „Жена на годината 2021" – оперната певица Мила Михова, която зарадва с отличието в категория „Музика" колежката си Соня Йончева.

57

И тъй като „Жена на годината" е церемония, в която не само номинираните се прибират у дома с награди, от AfterEight имаха честта да зарадват една от участничките в специалната игра на GRAZIA и бранда – Боряна Табакова, със завладяваща рокля от модна къща Cliche, съхранила бляскавия дух на церемонията.

Д-р Мария Хаджийска и д-р Стиляна Трендафилова от клиника Derma Act – носителки на титлата „Посланици на красотата 2020" връчиха приза на следващия носител на отличието д-р Камелия Присадашка.

57

Приемственост при връчването имаше и в категория „Общество", където миналогодишните победителки - Десислава Олованова, Кръстина Стефанова и Сибина Григорова връчиха приза на Ивелина Чоева за реализирания от нея проект – мобилната апликация за жертви на домашното насилие „За теб".  

57

Нели Ангелова – директор комуникации на Нестле, връчи приза в новосформираната категория „Изкуство" на творческия тандем Нели Димитрова и Ваня Николова, който върна блясъка на жанра музикална комедия в българското кино с работата по сценария на „Голата истина за група „Жигули".

57

Люба Вангелова, заместник главен редактор на сп. EVA, отличи Мария Цънцарова от екипа на bTV респективно в категория „Медии".

57

В една от най-звездните категории на конкурса „Актриси" статуетката отнесе у дома Алекс Сърчаджиева, която плени сърцата ни с моноспектакъла „На живо", който реализира през 2021-а.

57

Огромният успех на жените в българския спорт бе причина всичките ни медалистки от олимпиадата в Токио да получат специалното признание на GRAZIA с тематична награда. Обявени от главния редактор на изданието Невена Дякова, златните момичета - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и първата дама с най-борбен характер – Стойка Кръстева се качиха на сцената, за да поставим заедно финала на 16-ата церемония „Жена на годината". Не пропуснахме да благодарим и на златната олимпийска медалистка в каратето Ивет Горанова, най-точното око в стрелбата - Антоанета Костадинова и непобедимите Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

57

GRAZIA изказва специални благодарности за подкрепата на партньорите ни от Бритиш Американ Табако, After Eight, Boutique Collection by Domaine Boyar, Baileys и JOICO, без които реализацията на церемонията нямаше да е същата.

Всички победителки получиха подаръчни сетове от After Eight, вина Boutique Collection by Domaine Boyar, продукти за коса от JOICO и серум за мигли от Bonilash, а гостите ни си тръгнаха с комплименти от After Eight и JOICO.

Благодарим, че отново ни помогнахте да отпразнуваме женската сила!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA