Българската мода подкрепи "Роди дете в България"

Академията за мода на проф. Любомир Стойков откликна на апела на фондация "Мечта за дете" и нейния председател Ивелина Рускова.

18 април 2022

Известни български дизайнери подадоха ръка на националната кампания "Роди дете в България" с благотворително ревю, в което представиха по един официален тоалет, а присъстващите имаха възможността да закупят техните произведения.

Сред дизайнерите и модните къщи, които взеха участие в хуманното събитие са носителите на "Златна игла" - Албена Александрова, София Борисова, Жана Жекова, Аксел Харди, Радостина Илиева, Радослава Лазарова, Теодора Спасова, Йорданка Чернаева, Антон Узунов, както и други като Мила Захариева, Есил Дюран, Милена Петрова, Киара Фешън, Alfa Bridal, Пламена Вияреал и Лилиан Едуардс.

57

С тоалетите дефилираха обществени личности, вдъхновяващи с примера си да съчетават майчинство с кариера - една не само възможна, но и изключително хармонична мисия. Това бяха Вероника Стефанова, Цвети Радойчева, Кремена Илиева, Таня Скринска, Йордана Димитрова, Елисавета Стоянова – Гарева, Мария Андонова, Ирина Папазова, Ива Екимова, Мила Захариева, Роксана Кирилова, Росица Велкова, Албена Коралиева, Виолета Мачева, Атанаска Ангелова и София Паскалева. Освен аутфитите, представени по време на събитието, гостите имаха възможността да се насладят и да закупят и други предложения на участниците и техните модни брандове.

Всеки дарител получи свидетелство за подкрепа, а дизайнерите и благодетелите имаха специална изненада от Goto Jewellery and Diamonds – прекрасно бижу, изработено специално за "Ревю с кауза" като жест и израз на признателност за подкрепата.

57

Всички приходи от ревюто и томболата, на стойност 19 400 лв., бяха дарени на национална кампания "Роди дете в България", чиято цел е да информира и мотивира младите хора в България да не отлагат решението да станат родители. Кампанията стимулира българските двойки по още един начин - всички регистрирани бременности в платформата "Роди дете в България" в рамките на календарната година участват чрез жребий за 20 пакета с всичко необходимо за бебето през първата му годинка – храна, пелени, колички, кошари, столчета, козметика и др.

57

По време на благотворителното събитие проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: "Щастлив съм да отбележа, че Академията за мода откликна на апела на Фондация "Мечта за дете" и ангажира едни от най-добрите и талантливи български дизайнери да се включат в "Ревю с кауза", както и да дарят свои произведения за набиране на средства за двойки с репродуктивни проблеми и млади семейства."

Лице на националната кампанията „Роди дете в България" е българският топмодел Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на "Златна игла 2021", която неотдавна стана майка за втори път. Водеща на благотворителното събитие беше поппевицата Йоанна Драгнева, която заедно с Виктория Асенова, група 359-Код България и Цвети Радойчева се погрижи за доброто настроение на гостите.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA