Netflix спират снимките на "Короната" в чест на Кралица Елизабет II

Екипът споделя, че това решение е взето много, много отдавна.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 11 септември 2022

Netflix отдава почит на легендарното си вдъхновение, докато светът скърби за смъртта на кралица Елизабет II.

"Короната е любовно писмо до кралицата и засега нямам какво да добавя, само мълчание и уважение", пише създателят на продукцията Питър Морган в изявление за Deadline. Режисьорът Стивън Долдри е споделял и по-рано, че екипът има план, в случай че се стигне до този трагичен развой на събитията.

dcfvgbhn

ОЩЕ ОТ GRAZIA: THE CROWN: КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ПЕТИЯ СЕЗОН?

"Никой от нас не знае кога ще дойде това време, но би било правилно и уместно да покажем уважение към кралицата. Тя е глобална фигура и това трябва да направим", каза той след като спечелилата "Еми" драма на Netflix направи своя дебют през 2016 г.

Клеър Фой прибра вкъщи три статуетки "Еми" за превъплъщението си в кралицата в сезон 1 и 2, включително такава за участието ѝ в една-единствена ретроспекция от сезон 4.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЕТО КАКВА Е ЛИНИЯТА НА НАСЛЕДЯВАНЕ НА БРИТАНСКИЯ ТРОН

Оливия Колман пое ролята в сезони 3 и 4, като също спечели "Еми" миналата година за превъплъщението си на монарха в сезон 4.

Имелда Стаунтън ще седи на върха на трона за последните екранни моменти.

Сезон 6 на сериала вече е планиран, а кастингите за някои от съвременните роли започнаха. Актьорите за принц Уилям и Кейт Мидълтън - Мег Белами играе Мидълтън, а 16-годишният Руфъс Кампа и 21-годишният Ед Маквей ще си поделят ролята на Уилям.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA