Погребението на кралица Елизабет II: Последно "сбогом" с Нейно Величество

След траурната церемония, ковчегът на най-дълго управлявалия монарх ще бъде положен до този на принц Филип.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 септември 2022

Целият свят се сбогува с кралица Елизабет II.

Церемонията по официалното погребение, която се провежда в момента, отбелязва както нейното 70-годишно управление, така и огромната следата, която Нейно Величество остави след себе си.

Хиляди хора вече се стекоха към Уестминстърското абатство и улиците по протежение на 40-километровия маршрут от централен Лондон до Уиндзор, а президенти, министър-председатели, принцове, император и императрица и други обществени личности заеха своето място в Уестминстърското абатство, за да отдадат последна почит.

В списъка с поканените откриваме имената на повече от 200 високопоставени личности, като на територията на Обединеното кралство вече са Джо и Джил Байдън, канадският премиер Джъстин Трюдо, както и членовете на семейството - новият държавен глава крал Чарлз III, принц Уилям, Кейт Мидълтън, принц Хари и Меган Маркъл и др.

Мястото на провеждането на службата е същото, в което преди 69 години Елизабет II е коронована за държавен глава и където преди 75 се омъжва за съпруга си принц Филип, който почина миналата година.

Предстои ковчегът да бъде спуснат в кралския трезор в параклиса, а по-късно вечерта, на частна церемония, Лилибет ще застане до своята "постоянна сила" - херцогът на Единбург, принц Филип. Нека почиват в мир!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA