ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2022: Категория АКТРИСИ

Не пропускайте да подкрепите своите фаворити на WOTY.GRAZIAonline.bg!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 03 октомври 2022

Всяка от тях дава живот на палитра емоции, а ние - публиката им, оставаме в плен на въздействието от актьорското превъплъщение. Това са номинираните в категория АКТРИСИ, не пропускайте да подкрепите своя фаворит.

Може би защото досега сме я гледали в по-драматични образи, Весела Бабинова успя да изненада всички и да покаже своята по-комедийна страна като актриса с ролята си на Яна в сериала на bTV "Мен не ме мислете". Самата тя признава, че веднага харесала героинята си и успява да балансира между снимките, театралната сцена и най-важната ѝ роля – тази на майка на малката Йоана. Напълно от зоната на комфорт обаче я вади една от последните ѝ постановки - "Боклук" на Елена Телбис, която обра множество награди през 2021 година, и то напълно заслужено.

За младата актриса тази година несъмнено е изключително успешна. Стартира я с бляскава премиера в киното с филма "Завръщане 2", а малко след това се завърна на сцената на театър "Българска армия" с постановката "Стъпка по стъпка". Евелин Костова се справи успешно и с нелеката задача да търси талантите на България в ролята си на жури, докато нейната герония Ивон отново ни пренесе под светлините на Слънчев бряг. С огромна доза чувство за хумор тя се изправи пред новите си предизвикателства във втория сезон на сериала "Съни бийч".

Актрисата с най-магнетичните очи получи поредното си признание преди няколко месеца, спечелвайки награда "Икар" за ролята си на Воланд в "Майстора и Маргарита", чиято премиера в Младежкия театър беше в края на 2021 година. На изключителния ѝ финес, с който влиза във всяка роля, се насладихме и в сериала "Пътят на честта", където влезе в образа на бизнесдамата Красимира Зарева. И до днес Койна Русева помни думите на своя професор Крикор Азарян, че актьорът трябва да влиза чист във всеки един работен процес, като бял лист хартия. Това прави тя. По най-добрия начин.

Едно от новите лица в българското кино за кратко време успя да се превъплъти в три напълно различни роли в три различни сериала – от красивата Жана от отдел "Убийства" в "Братя", през влюбената архитектка Кристина в "Аз и моите жени", до безкомпромисната журналистка Бояна в "Лъжите в нас". Не по-малко силно е присъствието ѝ на сцената на Драматичен театър - Пловдив, от чиято трупа е част и където спектакълът "Майстори" ѝ дава възможност да работи с режисьора Асен Шопов. "Това е първата ми главна роля в театъра, което от своя страна носи както позитиви, така и голяма отговорност", споделя Мария.

Гласувайте на WOTY.GRAZIAONLINE.BG!

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2022 се осъществява с любезната подкрепа на нашите партньори и приятели от Бритиш Американ Табако, Lancôme, Goto, Revalid, Black Sea Gold, Home Spa, Baileys, Lux Botanicals, Biotrade и Grand Hotel Millennium.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA