ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2022: Категория МЕДИИ

Не пропускайте да подкрепите своите фаворити на WOTY.GRAZIAonline.bg!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 04 октомври 2022

Те са лицето на журналистиката, с която се гордеем. Четири дами, работещи неуморно за каузата на добрата информираност. Това са номинираните в категория МЕДИИ, не пропускайте да подкрепите своя фаворит.

Добрина вярва, че журналистиката е професия, в която няма място за лична суета. Двигател за нея е не амбицията за изява, а стремежът да свърши работата си по най-добрия възможен начин. Не е очаквала, че дискусионните формати ще се окажат нейна професионална съдба, но ето вече повече от десетилетие ефирът ù отрежда тази роля. Водещата на "Референдум" възприема работата пред камера като шанс да говориш и търсиш отговори от името на много хора. В студиото на БНТ1, където я гледаме всеки вторник, Добрина често изразява на глас мислите на зрителите, особено когато гостите споделят становища, изискващи сериозна нужда от независима професионална модерация.

Един от знаковите журналисти на bTV с доказан дългогодишен опит в отразяването на здравни, социални и образователни теми, Кристина Газиева е автор на поредицата "Спасените" в предаването "120 минути", която често открива за милиони българи необичайната съдба на хора, надмогнали житейските предизвикателства заради силния дух и вярата, които носят в себе си. Двукратен носител на наградата "Достойните българи" за приноса си в подобряването на средата за живот на хора с увреждания и на голямата награда "За цялостен принос" на годишните награди "Даниела Сеизова - В името на живота", Криси печели признание на зрителите и гилдията с десетките си репортажи, но преди всичко с искреното отношение към всяка добре разказана екранна история.

Марина е от малкото журналисти, които рискуваха да правят бутикова журналистика - от тази, която не заема страни, но и не търси баланса на всяка цена, а пита и оставя зрителя сам да изгради позиция и мнение. Година след напускането на NOVA телевизия, където прекара 13 години, Марина печели конкурс в Лион, Франция, и става част от международния европейски новинарски канал Euronews. От 5 май 2022 година е главен редактор и ръководи българския канал на Euronews в София като директен представител на екипа в Лион. "Мисията на канала е да покаже, че България не е затворена между няколко граници, а е част от Европа и света и позицията ѝ има значение", споделя Марина.

Ралица е журналист с дългогодишен опит - работила е в радио FM+, БНТ, участвала е в създаването на две частни телевизии, била е автор и коментатор в онлайн медии. Вече десет години се занимава активно с теми, свързани с Европейския съюз, покрай които се запалва по изобличаването и изследването на дезинформацията. От май 2021 г. е главен редактор на независимата платформа за проверка на фактите Factcheck.bg, част от Международната мрежа на проверителите на факти. Ралица е доцент във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски". Ръководител е на профил "Международна журналистика", преподава и телевизионна журналистика.

Гласувайте на WOTY.GRAZIAONLINE.BG!

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2022 се осъществява с любезната подкрепа на нашите партньори и приятели от Бритиш Американ Табако, Lancôme, Goto, Revalid, Black Sea Gold, Home Spa, Baileys, Lux Botanicals, Biotrade и Grand Hotel Millennium.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA