ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2022: Категория ДИЗАЙНЕРИ

Не пропускайте да подкрепите своите фаворити на WOTY.GRAZIAonline.bg!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 октомври 2022

Креативността за тях е начин да се изразят и да отправят скритото си послание към света, а в него ние откриваме себе си и стила си. Това са номинираните в категория ДИЗАЙНЕРИ, не пропускайте да подкрепите своя фаворит.

Приятелки от деца, те започват да се занимават с мода като на шега, когато за сватбата на Тина решават да направят шаферските рокли сами. Тогава Ани заедно с баба ѝ и майка ѝ правят първите модели и така започва всичко с Vintage Summer. 9 години по-късно тяхната формула за успех e да правят това, което обичат. Вярват, че дрехите носят свобода да изразяваме себе си, и дават на жените сили и възможност да бъдат всичко, което поискат. Рокля след рокля, те правят момичетата по-щастливи всеки ден.

Арх. Милица Игнатова-Ингъл е креативната сила зад Personal Conversations - ателие за концептуална авторска бижутерия, което обединява изкуство, архитектура и модернизъм и има свой собствен артистичен почерк. Всяко бижу разказва история и носи собствено име, а в главната роля са жените, които го носят и смело и уверено могат да заявят пред света кои са. Основният фокус в създаването им е насочен към теми като футуризъм, композиция и абстракция. Въпреки че Personal Conversations е създадено едва през 2020 година, отличителните бижута на ателието вече достигат до жени в над 16 държави на 5 континента.

Предприемач, моден дизайнер и създател на бранда за бутиково дамско облекло AndyVil, тя е носител на приза за дизайнер на година в рамките на VIE Fashion Week Дубай тази година. Преди всичко обаче определя себе си като майка на две деца, съпруга и Жена. "Пиша жена с главно "Ж", защото моята главна мисия е да създавам дрехи точно за онези неуморни, силни и независими дами, които въпреки забързаното си ежедневие, искат да изглеждат безупречно", допълва тя. Съчетанието от красив дизайн, високо качество, практичност и удобство в един тоалет е напълно възможно и моделите, които Пламена създава с екипа си са точно такива.

Христина Николова е дизайнер и основател на NIKOLOVA и със своята марка си поставя за цел да разчупи стереотипите за красота в България, като върне на мода изчистените силуети, естествената красота и богатия вътрешен живот. Стилистиката на бранда е минималистична, а всяка колекция се отличава с концепцията си и с посланието, което носи. Христина интерпретира модния дизайн през призмата на архитект, обръщайки особено внимание на детайлите и прецизната изработка.

Гласувайте на WOTY.GRAZIAONLINE.BG!

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2022 се осъществява с любезната подкрепа на нашите партньори и приятели от Бритиш Американ Табако, Lancôme, Goto, Revalid, Black Sea Gold, Home Spa, Baileys, Lux Botanicals, Biotrade и Grand Hotel Millennium.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA