Меган Маркъл говори за психичното здраве

Херцогинята на Съсекс смята, че точно Хари ѝ е помогнал в един от най-трудните моменти.

Гергана Димитрова 15 октомври 2022

Меган Маркъл коментира психичното здраве в последния епизод на Spotify подкаста "Archetypes" и сподели, че принц Хари ѝ е помогнал в наистина труден момент. 

"Чувствам, че тази дума "лудост" е доста силна. Този етикет и начина, по който се подхвърля толкова небрежно в разговорите и вредата, която нанася на обществото и жените. Честно казано е навсякъде - от връзки до разбити семейства, от унищожени репутации до съсипани кариери", споделя откровено херцогинята на Съсекс.

Тя добави, че заради етикета "ти си луда", който могат да получат много жени, "тези с истински проблеми мълчат, не търсят помощ и потискат всичко твърде дълго."

В подкаста тя обаче коментира дори собствените си проблеми с психичното здраве и стигмата около него.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХАРИ И МЕГАН СА БИЛИ НА КОСЪМ ОТ РАЗДЯЛА

"Мисля за най-лошия си момент. Тогава съпругът ми намери препоръка, свързах се с тази жена. Много добре помня как се представих, сигурна съм, че можеше да чуе колко ужасно се чувствам, макар и по телефона", разкрива любимата на принц Хари.

Маркъл продължи: "Мисля, че всички трябва да бъдем наистина честни относно това, от което се нуждаем и да не се страхуваме." За да не се стига до момента от интервюто с Опра Уинфри, където сподели, че "не е искала да живее повече".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЯКОЛКО УРОКА ЗА РОДИТЕЛСТВОТО ОТ МЕГАН МАРКЪЛ

"Съпругът ми работи много във военната общност като ветеран - там имат едно изказване "невидими наранявания" - наричат ​​ги така през цялото време. И е правилно, защото ако страдате от посттравматичен стрес, това е нещото, което не може да видите. И ако не може да го видите, то просто бива игнорирано или скрито под килима."

X