Кание Уест вече не е милиардер заради обидните си коментари

Няколко марки прекратиха договорите си с рапъра, заради антисемитското му поведение.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 26 октомври 2022

Aнтисемитските коментари на Кание Уест го изкараха от световните редици на милиардерите, тъй като главните марки, които работиха с него прекъснаха договорите си с него.

Сделките на рапъра с Adidas, Balenciaga и Gap бяха прекратени след многократните му антисемитски коментари, оставяйки го с отчетена нетна стойност от 400 милиона долара.

43-годишният Уест, който имаше 6,6 милиарда долара през март 2021 г., сега има само 400 милиона долара според Forbes - пари, които идват от няколкото му недвижими имоти, музикален каталог и 5% дял от марката за оформящо облекло SKIMS на Ким Кардашиян.

есдрт

По-рано този месец, той сключи сделка за закупуването на социалната медийна платформа Parler, след като акаунтите му в Instagram и Twitter бяха ограничени поради обидни коментари към еврейската общност.

След края на сделката му с Adidas, марката заяви, че „последните коментари и действия на Уест са неприемливи, омразни и опасни и нарушават ценностите на компанията за разнообразие и приобщаване, взаимно уважение и справедливост".

Партньорството на Gap с неговата марка Yeezy също приключи миналия месец. По това време The Wall Street Journal съобщи, че адвокатите на рапъра и дизайнер са инициирали прекратяването на сделката.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАНИЕ УЕСТ ОТКРИ ШОУТО НА BALENCIAGA

дрфт

Във вторник обаче Gap публикува изявление, потвърждаващо, че „последните коментари и поведението" на Кание са причината за прекратяването на договора. „Антисемитизмът, расизмът и омразата под всякаква форма са непростими и не се толерират в съответствие с нашите ценности", продължава изявлението на марката.

Освен това, музикалният договор на изпълнителя на „Good Life" с Def Jam Recordings приключи след издаването на албума му "Donda" през 2021 г. А няколко месеца по-късно банката JP Morgan Chase прекрати бизнес отношенията си с рапъра и го помоли да измести всичките си пари в сметка на друга банка.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA