Аштън Къчър говори за здравословните си проблеми

Актьорът и близнакът му Майкъл дадоха първото си съвместно интервю.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 16 декември 2022

Аштън Къчър сподели, че страда от рядка форма на васкулит.

"Събудих се един ден и имах проблеми със зрението, едва виждах", казва Къчър пред д-р Дейвид Агус в епизод от документалната поредица "Прегледът с д-р Дейвид Агус", уточнявайки, че състоянието е причинило проблеми и със слуха, равновесието и придвижването му.

Васкулитът е възпаление на кръвоносните съдове, което може да причини увреждане на тъкани и органи. Някои от симптомите включват умора, замаяност, загуба на слуха, временна или постоянна слепота и задух.

"Има неща, с които свикваш в живота си, например възможността да виждаш ясно. И тогава, в един момент, не можеш да виждаш нищо", разкрива звездата от "Двама мъже и половина".

След поставянето на диагнозата, той вече се чувства по-добре и може да говори за заболяването си.

В епизода от предаването Къчър сяда пред камера за първо съвместно интервю с близнака си Майкъл, който е роден с церебрална парализа и е претърпял животоспасяваща сърдечна трансплантация на 13-годишна възраст.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТАЙНАТА НА УСПЕШНИЯ БРАК НА МИЛА КУНИС И АШТЪН КЪЧЪР

"Сърцето му спря, докато бях в стаята. Познавах този звук от машините, защото го посещавах често и гледах как линията е вълнообразна, а след това става права. Тогава идваха лекари, а сестрите ме извеждаха от стаята и аз се чудех какво се случва", спомня си той.

В клипа се вижда как Майкъл се пресяга за ръката на брат си, докато той си бърше сълзите.

Аштън разкри, че брат му страда от церебрална парализа през 2003 г. в телевизионно интервю, което първоначално е ядосало Майкъл. "Аштън ми направи най-голямата услуга, защото ми позволи да бъда себе си."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA