50 Cent е загубил 9 милиона долара заради Еминем

Оказва се, че изпълнителят на "8 Mile" е отказал предложението двамата да вземат участие в Световното първенство.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 11 януари 2023

50 Cent казва, че Еминем е отказал съвместното им участие на Световното първенство през 2022 г. в Катар, което щеше да им донесе 9 млн. долара.

В ново интервю за шоуто "Big Boy's Neighbourhood", 47-годишният рапър каза, че на него и на Слим Шеди са били предложени общо 9 милиона долара за изпълнение на спортното събитие, домакинствано от Катар, но 50-годишният Еминем е отказал.

„Заради Super Bowl получих запитване за Световната купа, а те имаха бюджет от 9 милиона долара", каза 50 Cent, чието истинско име е Къртис Джаксън III, припомняйки си появата му на полувремето на Super Bowl през 2022 г. с Еминем, Dr. Dre, Мери Дж. Блайдж, Кендрик Ламар и Андерсън Паак. „Бих взел един милион, а останалите осем милиона щяха да бъдат за него."

cvbn

ОЩЕ ОТ GRAZIA: DR. DRE, ЕМИНЕМ И SNOOP DOGG ОТНОВО ЗАЕДНО

След това той е провел разговор с екипа на Еминем относно идеята. „Те казаха: „Той няма да го направи", спомня си изпълнителят на "I Get Money".

Не е ясно защо рапърът от "Love the Way You Lie" не е бил готов за изпълнението. Катар обаче беше изправен пред много противоречия около Световното футболно първенство заради системната си дискриминация срещу жените и ЛГБТК+ общността, както и докладваната смърт на 37 работници мигранти, помагащи за изграждането на стадионите, където се провеждаха игрите, според The ​​Guardian.

През ноември Дейвид Бекъм беше критикуван от фенове, че подписва договор за посланик на Световното първенство.

dfgh

По-късно след поредица от слухове, че Дуа Липа ще участва на първенството по футбол в Катар изпълнителката на"Levitating" написа в своята история в Instagram:

„Няма да участвам и никога не съм имала преговори за участие", написа 27-годишната Липа. „Очаквам с нетърпение да посетя Катар, когато изпълни всички обещания за правата на човека, които даде още, когато спечели правото да бъде домакин на Световната купа."

В интервю за CNN Върховният комитет на Катар каза, че Световната купа през 2022 г. ще „бъде приобщаващ, безопасен турнир" и отбеляза, че „всеки е добре дошъл, независимо от раса, произход, религия, пол, ориентация или националност ."

Изпълнителите на Световното първенство в Катар през 2022 г. включваха Jung Kook от BTS, Black Eyed Peas и J Balvin.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA