Селма Блеър в интимна изповед за множествената склероза

Актрисата споделя за трудния път, който извървява, след като чува тежката диагноза.

Ася Иванова
Ася Иванова 29 май 2023

Фотография: WBD

Актрисата Селма Блеър разкрива интимни подробности за нейното пътуване с множествената склероза в нов документален филм.

Лентата "Запознайте се със Селма Блеър"ще бъде излъчена по TLC на 30 май от 21 часа. Телевизионната премиера на филма съвпада с Световния ден за борба с множествената склероза. Заглавието е налично и в HBO Max.

селма блеър

В документалния филм е представен по суров начин живота на Селма Блеър с тежката диагноза множествена склероза - автоимунно заболяване, което няма лечение. Филмът, режисиран от Рейчъл Флейт, показва издръжливостта на една жена, която се бори със заболяването си, докато се справя с предизвикателства като дълбоко вкоренени митове за красотата, колективния страх около болестта и смъртността й, както и борбата за себеприемане и намирането на вътрешно спокойствие и мир. С характерните за актрисата остроумие и хумор, филмът проследява как Блеър се примирява с диагнозата, която променя живота й, и поема по пътя на този житейския преход.

"Връзката ми със Селма беше мигновена. Още от първия ни видео разговор веднага разбрах каква е тя - обезоръжаваща, очарователна, сурова, истинска и неподправена. От самото начало исках да разкажа историята за един различен начин на съществуване в света. Смирена съм и за мен е чест, че Селма ми се довери," разкрива Флейт.

"Селма е сила. Актриса, майка, а сега и защитник на хората с увреждания. Нейната смела борба с множествената склероза и отвореността й да сподели дълбоко личната си история през сълзи и смях я превръщат в пример за постоянство, от който всички имаме нужда в момента. Нашата цел е да подкрепяме нови гласове, а зашеметяващият дебют на Рейчъл е страхотно представяне на всичко, което искаме да покажем", коментират от Warner Bros. Discovery.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA