LATIDA с песен за домашното насилие

Момичетата зачеркнаха тема, особено актуална в последните години.

Ася Иванова
Ася Иванова 15 юни 2023

Ангелогласните LATIDA възпяха един много наболял проблем в обществото ни - домашното насилие, което ескалира в периода на пандемията.

Видеото към новата им песен "Самота" е заснето преди няколко месеца, но изглежда повече от актуално в новинарския контекст напоследък. "Проблемът с домашното насилие съществува отдавна. За него трябва да се говори по-често, смело и открито. "Самота" се появи по време на пандемията, като резултат от черната статистика за физически тормоз сред двойките. Песента не е вдъхновена от лична история, но искаме да дадем гласност над проблема, който разбива толкова много семейства", споделят от LATIDA.

Сюжетът на видеото проследява двете паралелни линии на съществуване на една двойка – тази на танца на любовта, и другата, невидимата за чужди очи, на скандалите и малкия ад у дома. Главните роли са поверени на Йоана Цекова, артист-балерина в столичния Музикален театър, позната още от сериала на bTV "Татковци" и актьорът Кирил Недков, който има в биографията си хитови сериали като "Войната на буквите", "Мен не ме мислете" и "Столичани в повече".

Вижте видеото на "Самота" тук.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA