Дъждът не уплаши участничките в тазгодишния Bioderma Women's Run

Ваня Михлюзова се отличи в 5-километровото състезание.

Ася Иванова
Ася Иванова 20 юни 2023

Проливният дъжд и гръмотевиците не успяха да уплашат участничките в 5-тото издание на BIODERMA Women’s Run, което се проведе миналата събота. 

Точно 861 жени и деца се бяха записали за тазгодишното издание.  Най-бърза в 5-километровата дистанция се открои Ваня Михлюзова с резултат от 21:19 минути. Подгласничките ѝ Кристина Бергова и Теодора Славова завършиха с резултати съответно: 21:25 и 21:51.

Дистанцията от 3 километра покори Маринела Цекова с резултат 11:44, която подобри постижението си от миналата година, когато финишира втора. Тя беше следвана с няколко секунди от Росица Петрова с 11:59 и Тоня Тонева с 12:13. 

bwr

В специалната отборна надпревара "Мама и аз" най-бързи бяха Цветелина Христова и Дария Драганова с време 13:54. Другите две най-бързи двойки в категорията бяха Йоана Динкова и Боян с 15:22 и Бела Дулева и Калин с 15:53. Най-бърза сред тийнейдите пък бе Ванеса Димитрова, която завърши с рекордно за категорията TEEN Girls Run време от 12:43. Тя спечели специалната награда – езиков курс по френски от Френския институт в България, който отново застана зад инициативата.

Всички финалисти си тръгнаха от състезанието с продукти от BIODERMA, които организаторите бяха подготвили.

Състезанието се реализира от BIODERMA и Спортен клуб „Бегач". Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, Негово Превъзходителство г-н Жоел Мейер.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA