Весела Бабинова представя първия си моноспектакъл

"Пистолет в торнадо" ще бъде поставен на 12 ноември в "Театро".

Ася Иванова
Ася Иванова 24 октомври 2023

Фотография: Фелия Барух

Весела Бабинова подготвя първия си моноспектакъл, носещ заглавието "Пистолет в торнадо". Премиерата му е на 12 ноември в "Театро". 

Актрисата влиза в ролята Анжела - една жена на средна възраст в американско градче. Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи. Изправена пред смъртна опасност, барикадирана в мазето и криеща се от бушуващото горе торнадо, Анджела използва последното, което ѝ остава – чувството за хумор. Макар самата тя да е застрахователен агент, нищо в живота ѝ не е съвсем подредено. Опитва се да не лъже, но го прави постоянно. Как така всичко рязко се обърка? Едно торнадо може да обърне наопаки целия ти живот.

Весела Бабинова

Сюжетът е тясно обвързан с Хамлетовия монолог "Да бъдеш или да не бъдеш” от едноименната Шекспирова пиеса. Автор на пиесата е Лорън Гъндърсън - един от най-продуцираните драматурзи в САЩ от 2015 година насам. Режисьор е Васил Дуев-Тайг. Сценографията и костюмите са на Елис Вели, музиката е на Тони Рикев.

Весела Бабинова

"Това е пиеса, в която аз играя Анджела - един  много любопитен персонаж. На първо четене си казваш: "Аха, ясно”, но после си даваш сметка, че това е поредният път, в който първото впечатление лъже. Изглежда като жена, с която бих била близка, но пречката е, че с нея никога не можеш да си сигурен дали наистина мисли това, което изрича. Дали всъщност всичко не е просто: "Думи, думи, думи”, споделя Весела Бабинова за ролята си.

Билетите за "Пистолет в торнадо" са вече в продажба в мрежата на Eventim и вървят на цени между 25 и 35 лева.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA