ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023: Смисълът, вдъхновението, победителите, емоциите

18-ото издание на конкурса отличи номинираните в девет категории и подкрепи кауза, за която винаги трябва да говорим високо.

24 ноември 2023

Фотография: Иван Коловос

Моментът, който всички в екипа на GRAZIA очакват с особено вълнение и използват като разделителна линия, обикновено не са последните дни от декември, а церемонията ЖЕНА НА ГОДИНАТА. Тя винаги насочва светлината на прожекторите към дамите, впечатлили ни не само с постижения в работата, но и с отношение към света, живота и случващото се наоколо. Това са жените, които разбиват железни бариери, тухлени стени и стъклени прозорци, за да проправят пътя към по-светло бъдеще. Жените, които имат силата и решителността да променят към по-добро, да увличат с каузите си, да вдъхновяват.

Любимият водещ Стефан Щерев приветства номинирани, приятели, партньори и колеги в Pirotska 5 Event Center на 23 ноември, когато всъщност станаха ясни големите победители.

18-ото издание на конкурса отново посветихме на борбата срещу насилието. На жените, които са изгубили гласа си и плащат висока цена за мълчанието. След като главният редактор на списанието - Димитър Андонов приветства гостите и разказа повече за каузата, към него на сцената се присъедини основателката на фондация Emprove – Олга Минева, която също призова за повече внимание и отговорност.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

Обявяването на победителите започна с категория МОДЕЛИ, в която дизайнерът Николай Божилов връчи приза на Ирма Стефанова от IVET Fashion.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

Миналогодишните носителки на наградата в категория ДИЗАЙНЕРИ - Ана Чолашка и Тина Серафимова от Vintage Summer, имаха удоволствието да съобщят името на новия фаворит на публиката – Бойка Пантелеева и нейният моден бранд VEZA.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

Мила Роберт спечели статуетката в категория МУЗИКА, която получи от Силвия Чапарова-Алексиева, маркетинг мениджър на Sofia Ring Mall. Посланието на Мила от сцената беше повече от ясно и в духа на събитието – let’s go, защото няма какво да чакаме, за да бъдем себе си.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

Наградата в категория ИЗКУСТВО отиде при цирковия артист Лукреция Малеволти. От името на A1 я връчи Янис Манакос, CEO of Advertising and Media Group Huts.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

Бесте Сабри спечели статуетката в категория МЕДИИ, която получи лично от Нели Ангелова, директор комуникации на "Нестле" за Югоизточния пазар.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

Димитър Андонов обяви специалната награда ПОСЛАНИК НА КРАСОТАТА, която вече традиционно отива при онзи посланик на женствеността във всичките ѝ измерения, мечти и емоции. Носителят на приза е д-р Елеонора Валянова от Hill Clinic.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

Този в категория ОБЩЕСТВО отиде в ръцете на Искра Георгиева от Stray Angels, която получи наградата си от Милена Миячика, маркетинг мениджър за марката Mugler, но и в компанията на тримесечния Рой, търсещ своя осиновител.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

Наградата в категория БИЗНЕС връчи Екатерина Каранфиловска, Trade Marketing Manager в L'Oréal CPD Bulgaria на всички марки за грим, а победителят бе Таня Скринска, във вдъхновяващата реч на която отново стана дума за женската сила и важността на разговорите.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

Също толкова вдъхновяващи думи чухме и от победителката в специалната категория #FOLLOWMYSELF – Яна Титова, която получи статуетката си от Цветелина Миткова, Brand Marketing Executive на Fashion Days България и за пореден път заслужи овациите на публиката.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

Призът в последната категория за вечерта – АКТРИСИ, отиде в ръцете на младата звезда Елеонора Иванова. Наградата връчи Деница Йорданова от Standpoint Media, представител за Revalid и Ewopharma Bulgaria, но освен с нея, Елеонора си тръгна и с обещанието за нов домашен любимец – самият Рой, който отново излезе на сцената с Искра.

Всички победителки получиха комплименти от Fashion Days, Nestle България, A1, Mugler, L’Oreal Paris, Revalid, Villa Sintica и LUX Botanicals, а гостите си тръгнаха с подаръци от After Eight, Mugler, L’Oreal Paris, Revalid и LUX Botanicals.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

След церемонията се насладихме на прекрасна селекция вина Find Me и приятния коктейл Courvoisier Gala, а невероятните Сантра и трио TRINITY завладяха сцената с парти завършек на иначе емоционалната вечер - благодарение и на специалното видео от партньорството на GRAZIA и Emprove, което разказа няколко истории на #ЖенитеSurvivors.

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2023

Отправяме специални благодарности към нашите партньори и приятели от БAT България, Fashion Days, Nestle България, A1, Mugler, L'Oréal Paris, Revalid, Black Sea Gold, Baileys, Villa Sintica, LUX Botanicals, Courvoisier и Sofia Ring Mall, без които събитието нямаше да изглежда по същия начин. Благодарим на домакините от Pirotska 5 Event Center, както и на всички, които отново бяха част от най-специалната вечер за GRAZIA. Наистина, означава много.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA