Dorothy Takev, за която "Край" е ново начало

Новият ѝ сингъл е част от нейния мини албум "MURDER SEX MUSIC"

Певица неслучайно избира именно песента "Край" да бъде първия сингъл от последното ѝ EP. "Често краят поставя ново начало. Затваряме врата само за да отворим нова пред себе си. Този процес често е изпълнен с трудности, но може би точно те ни карат да се чувстваме живи", споделя Dorothy Takev. Композицията тя създава заедно с музикалния продуцент Kamen и ко-продуцента на албума "MURDER SEX MUSIC" KAY BE, а видеоклипът към песента предизвика бурна реакция на публиката още по време на премиерата в началото на април. Той запечатва интимен момент между певицата и екранния ѝ партньор, като това е само част от историята разказана в късометражния музикален филм, който визуализира цялото EP. Да, "MURDER SEX MUSIC" със сигурност ще ви впечатли и като визия, и като музика, и като история.

2

фотография: Беркан Бекир

Режисиран от Димитрис Георгиев, той разказва драматичната история на един кървав любовен триъгълник. Четирите нови R&B песни на Dorothy Takev следват темата за токсичните взаимоотношения на персонажите, оплетени от страсти, ревност и агресия. Бруталното убийство е само началото на края на тяхната любов, защото историята всъщност е разказана наобратно. "Любовта може да се тълкува от всеки по различен начин. Ние разкриваме една различна връзка, която претърпява тотална катастрофа в момента, в който ревността се намесва. Сигурна съм, че всеки е изпитвал такива емоции в даден момент от живота си. Но развитието на филмовия сюжет в нашия случай отива в една по-различна и крайно артистична посока, която изследва не само любовта, но и всички тъмни сили, които тя носи със себе си."

3

Димитрис Георгиев е и сценарист на филма, оператор е Дамян Димитров, а за монтажа и специалните ефекти отговаря Виктория Караколева. Екипът не крие, че вдъхновението за него идва от творчеството на режисьори като Ti West, Donald Glover, Quentin Tarantino, както и от музикалните артисти SZA, Rihanna, The Weeknd и RAYE. Цялото визуално преживяване може да гледате ето тук, а песните от "MURDER SEX MUSIC" вече са налични в Spotify, Apple Music, Deezer, TIDAL и YouTube Music.

Още през 2015 г. Dorothy Takev е първият артист у нас с визуален албум, който носи името "MAKE ART NOT EURO". През 2018 г. издава албума си "Ultra Violet" в колаборация с KAY BE, а няколко години по-късно финализира и дебютния си самостоятелен албум "Siren". Новата глава от нейната музикална история е "MURDER SEX MUSIC", а "Край" несъмнено е началото, което този албум заслужава.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA