"Молец" обраха наградите на БГ Радио

Музикалното дуо си тръгна с цели пет статуетки.

Ася Иванова
Ася Иванова 27 май 2024

Група "Молец" триумфираха на тазгодишните награди на БГ Радио. Бандата си тръгна с цели пет статуетки от общо десет.

Юли и Крис бяха отличени в категориите за БГ текст, БГ албум, БГ дует/трио/вокална група и БГ видеоклип. "Благодарим ви, че подкрепяте независимата българска музика. Без вас няма нас," сподели Юли от сцената. За БГ дебют бе отличен Роби Николов, който стана известен с работата си с "Молец". "От години се боря музиката ми да стигне до вас, широката аудитория. Надявам се тази награда да бъде мотивация за всички млади изпълнители. Имаме какво да покажем", заяви той.

В една от най-оспорваните категории - най-добра БГ изпълнителка, бе отличена Дара Екимова. Тя бе наградена и за песента "Дишам", на която талантливата изпълнителка е съавтор на музиката и автор на текста.

Дара Екимова

В категорията за БГ изпълнител наградата отиде при Миро. "Благодаря. Не знам какво да кажа. Скъпи колеги, с които бяхме номинирани, гордея се с вас," сподели Миро от сцената. Песента на Миро и Мария Илиева - "Ако утре няма днес", стана любима на всички и съвсем разбираемо, спечели наградата за най-добра колаборация.

Б.Т.Р., които вече 30 години са на голямата сцена, за пореден път си тръгнаха с отличието за БГ група. Бляскавата вечер завърши със специалната награда БГ вдъхновение на името на Ана-Мария Тонкова, която отиде при Кирил Маричков.

Грандиозният спектакъл се проведе в зала "Колодрум" в Пловдив. Шоуто бе открито от неповторимата Лили Иванова, която вдигна на крака хиляди хора със своята нова песен "Вкусът на греха".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA