Кая Гербер - момичето на мама!

Наталия Александрова
Наталия Александрова 20 септември 2019

В началото на септември Кая Гербер навършва 18 години. За по-малко от две десетилетия тя успява да се превърне от „дъщерята на Синди Крауфорд" в един от световните супермодели, които определено заслужават своето място на котешката пътека. Когато е само на 10 години малката Гербер получава първия си професионален ангажимент – фотосесия за детска колекция на Versace. На 13-годишна възраст участва в няколко реклами, а две години по-късно дебютира във филма "Sister Cities", където играе по-младата версия на звездата от „Касъл" Стана Катик. Днес можете да срещнете лицето на Кая в най-големите модни издания по света. Първата фотосесия, която прави като професионален модел, е за списание Teen Vogue. След това изгрява от страниците на Cosmopolitan, Elle, Harper’s Bazaar, а само за последните две години има няколко самостоятелни корици за различни световни издания на модната библия Vogue. През 2017 година мис Гербер прави своя дебют на модния подиум в ревю на Calvin Klein. С течение на времето работи с много дизайнерски брандове. Доказателство са многобройните й появи на световните седмици на модата, където неведнъж е дефилирала с Marc Jacobs, Alexander Wang, Coach, Burberry, Prada, Fendi, Chanel, Versace и Moschino.

kaia gerber
ТОЧНО СЕГА…
… 18-годишната красавица може да бъде забелязана на Times Square в различни рекламни кампании. Само за пролетта на изминалата година Кая работи с Versace, Calvin Klein, Marc Jacobs и Omega. Малко по-късно с.г. тя е лице и на аромата Daisy, който творческият екип на Marc Jacobs изработва, вдъхновен от енергията на младата звезда. Както всеки един уважаващ себе си супермодел в днешно време, Кая не пропуска възможността да попълни биографията си със собствена модна линия KarlxKaia, която е колаборация с покойния Карл Лагерфелд. През февруари 2018 г. интересът към Кая се увеличава още повече, когато става ясно, че тя има по-висока ангажираност в социалните мрежи в сравнение с колежките си Кендал Дженър и сестрите Хадид. Няколко месеца по-късно получава наградата за Модел на годината на The Fashion Awards. Съвсем скоро Jimmy Choo обявиха, че за втори път ще се спрат на Кая за лице на тяхна рекламна кампания, този път за сезон есен-зима 2019. Колекцията е с фокус върху минималистичните детайли и представя различни визии, носещи духа на момичето от големия град. Креативният директор на бранда Сандра Чой, споделя: „Според мен Кая е музата на следващото поколение. Поколението, което носи в себе си понятието за красота без да се влияе от границите на времето. Тя е модерна героиня в действие." Само няколко дни след това г-ца Гербер се появи и в новата рекламна кампания на Versace, а нетното й състояние бе оценено на 100 милиона долара.
kaia gerber
ТЯ ИМА КАКВО ДА КАЖЕ
Много хора свързват името на Кая и нейната кариера изцяло с майка й. Произходът на красавицата със сигурност провокира естествен интерес към личността й, но за всеки неин голям успех тя работи сама и доказва, че когато човек иска нещо силно, то рано или късно се случва. Един от въпросите, с които най-често се сблъсква младата Гербер, е какво е чувството майка ти да бъде Синди Крауфорд. Категоричен отговор на този въпрос красавицата дава в едно от последните си интервюта: „Майка ми е толкова земен човек, обожавам това в нея… всеки ме пита какво е да имам Синди Крауфорд за майка, но супермоделът Синди Крауфорд не е моя майка. Тя се справи чудесно с това да балансира кариерата и личния си живот, разделяше подиума от семейството." Моделът с близо 5 милиона последователи в Instagram споделя, че именно от родителите си е научила един от най-ценните уроци в живота си - това, че всички трябва да се подкрепяме и всеки да помага на останалите, когато има тази възможност. Въпреки че модната индустрия често е определяна като враждебно поле за изява и съществува вярването, че моделите са способни на невъзможното, за да бъдат първи пред всички останали и да докажат себе си, Кая споделя, че макар не всичко да е цветя и рози, има хора, с които е успяла да се сприятели. За свой модел за подражание тя посочва Карли Клос и изразява своето възхищение от бившия ангел на Victoria’s Secret, който описва като „един от най-приветливите и мили хора", с които я срещал работен ангажимент: „Карли е започнала кариерата си по-рано дори от тази на майка ми. Когато реших да се занимавам с това, тя ми даде най-добрите съвети". Модният подиум винаги е бил място, където красотата и стереотипите вървят ръка за ръка. Кая взема сериозно в ръцете си възможността да ги разруши. След като името й вече често се възприема като синоним на стил в модните среди, в свое интервю тя признава: „Думата супермодел не трябва да се използва толкова често и определено мисля, че всеки трябва да я заслужи. Когато хората ме определят като такъв, винаги си казвам: Окей, но поне ми дайте малко време". Времето е пред красавицата, която не се спира пред нищо, за да докаже, че не е просто дъщерята на Синди Крауфорд, а едно огнено момиче. Без значение дали грее от корицата на Vogue или просто се разхожда по улиците на Ню Йорк.         

Текст: Димитръ Андонов
Фотография: Profimedia

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA