Запознайте се с новата муза на Еди Слиман - 18-годишната актриса София Ан Карузо

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 09 октомври 2019

Преди срещата с Еди Слиман

На разходка и шопинг

Записки в дневника

Със сценариста Джеръми О. Харис, веднага след пристигането си в Париж

Пред картината «Цирк» на Жорж Пиер Сьора

С Емилио Мадрид по улиците на Париж

Облечена в Celine

В гардините на Версай

Натовареният график на Седмицата на модата в Париж не оставя много свободно време на новата муза на Celine. София Ан Карузо долетя във френската столица преди няколко дни и трябва да се качи на сцената в Ню Йорк отново - в рамките на няколко часа след завръщането си. „Да, ще успея”, подхвърля тя безгрижно.

Какво помага на актрисата да поддържа това лудо темпо? „Пия много кафе", отговаря София пред Vogue, с акцент, типичен за западния бряг. Посещението в Париж отваря нова глава в живота на младата муза. „Знаеш ли, ние с Еди се познаваме само виртуално", казва тя. „Ние живеем в противоположни краища на света и за мен е голяма чест да се срещна с тях днес" (София говори за Еди в множествено число поради особено уважение).

Лесно е да разберем защо Карузо има толкова много верни фенове. Тя прекарва детството си във Вашингтон и се мести в Ню Йорк преди осем години, за да изгради актьорска кариера. Ролята на музата не е нова за нея: в мюзикъла „Лазар" (Lazarus), който стана едно от последните работи на Дейвид Боуи, тя изигра единствената си до момента главна роля, превъплъщавайки се в муза на главния герой. „Боуи е инвестирал много в този проект", казва София. „Все още не знаех, че ще получа тази роля, когато режисьорът Иво ван Хове ми се обади и каза, че ако успея да пристигна след десет минути, Дейвид ще се радва да се запознае с мен и ще ме чуе как пея. Тогава хукнах през целия град и той ми стисна ръката.”

в мюзикъла „Лазар"
Вмюзикъла „Лазар"

Коя песен изпява тогава София? Fields of Gold на Стинг. Няколко дни по-късно ù се обаждат и ù предлагат ролята на момиче, а също така казват, че Дейвид е възхитен от нея. В подобна оценка, според самата Карузо, все още е трудно да се повярва.

Какво прави актрисата в свободното си от посещения на парижки ревюта време? Предимно играе ролята на Лидия в бродуейския рок мюзикъл „Beetlejuice”, базиран на култовия филм на Тим Бъртън от 1988 г. „Моята Лидия е много различна от героинята на Уинона Райдър от филмовата версия", обяснява София. „Тук се добавя предистория, в която се разказва как тя, като тийнейджърка, се опитва да се справи със загубата на майка си”. В близките планове на актрисата влизат издаването на собствена книга със стихове и разкази, а също така тя работи и по телевизионен проект, подробностите за който все още се пазят в тайна.

Мюзикъла „Beetlejuice
Мюзикъла „Beetlejuice”

„Предполагаше се, че в Париж ще си почина малко, но след като пристигнах на Седмицата на модата, нищо подобно не се случи. Но все още не губя празничното си настроение!”, смее се Карузо. И тя успява да намери веганския ресторант Kapunka Montorgueil, с ястия от сурови зеленчуци. Или намира време да седне на чаша вино в Loulou с приятеля си и сценарист Джеръми О. Харис и неговото гадже Емилио Мадрид, които заснеха посещението на актрисата в Париж. Успяват да направят кадри и от обиколка на Версай, и от шопинга на винтидж неща, и от визията на самата Селин. Високи ботуши на токчета, пола с брандирана катарама, чанта, в която може да се побере само червило, ежедневника Smythson и книгата на Дженди Нелсън „Ще ти подяра слънце" са главните герои на фотодневника на София Ан Карузо от Парижката седмица на модата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA