Възгледите на един един секссимвол за семейството, децата и вярата

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 18 октомври 2019

Всеки италианец познава Мариано Ди Вайо – моден дизайнер, блогър и артист с международна кариера, а сега в цялата страна има и негови снимки от рекламната кампания на новия аромат K от Dolce & Gabbana.

Мариано разказва за новото си назначение, както и за най-важното в живота си - семейството. То наистина е на първо място за него и много по-важно от работата (дори толкова приятна, колкото и сътрудничеството с италианската модна къща): Мариано отмени последното си посещение, защото съпругата му Елеонора роди третия им син.

Мариано ди Вайо

Аз съм баща, съпруг, бизнесмен, а сега и лице на новия аромат на Dolce & Gabbana. Трудно е да се намери баланс, но вярвам в организацията и страстта. Без страст е невъзможно да се движим напред. И съм сигурен, че можем да съвместяваме няколко роли наведнъж. Понякога вземам семейството си дори в командировки - трудно е да се работи, когато има деца около теб, но също така е и много важно емоционално. Чувствам се много по-добре, когато са до мен. Когато оставам сам, без семейството - например за една седмица - започват да ми липсват много.

Досега най-трудната роля за мен е ролята на баща. Никой не те учи да бъдеш добър баща - сам се опитваш да разбереш всичко. И чувстваш голям натиск, защото не можеш да направиш грешка. Признавам честно - мога да направя грешка в работата си, защото знам със сигурност, че бързо мога да я поправя. Но с децата не е така, отговорността е твърде голяма.

Мариано ди Вайо

Децата ме учат на търпение. Бързо избухвам, но децата ме насочват по пътя на смирението и спокойствието. Когато се опитвам да им обясня колко е важно да бъдат търпеливи помежду си, към играчките, към другите хора, се хващам да мисля, че първо аз самият трябва да се науча на това, за да бъда добър пример. Това ме кара ме да работя върху себе си, да се усъвършенствам. Искам да бъда добър човек в името на децата си. Те определено ме учат на много повече, отколкото аз тях!

Основните черти на италианските мъже са добротата, учтивостта, любезността към жените. Ние сме много страстни, силни, емоционални, горещи (това може би е лошата ни черта). Но в същото време, ние сме много отворени, общителни, можем да се запознаем с човека, да поговорим с него пет минути - и след това да се прегръщаме и да вечеряме заедно.

Мариано ди Вайо

Ако идвате в Италия, определено трябва да посетите Неапол, моите роднини са от там, обожавам този град. Аз съм лудо влюбен в Сардиния - съветвам всички да посетят Порто Черво, където идваме със семейството ми всяко лято (а понякога и няколко пъти на сезон). Разгледайте по-отблизо ски курорта Мадона ди Кампиньо.

Италия ухае на лимони, портокали, плодове, моцарела, домати. И също така, когато идвате в Сардиния, усещате нейния специален аромат - на слънце и борове. Благодарение на него се чувствам като у дома си. В близост до брега растат борови дървета - това е неповторим аромат!

Мариано ди Вайо

Ако не говорим за козметика, тогава ароматът на дърво е най-любимият ми. Извън града много хора работят на нивите, обработват дърветата, а в неделните дни, сутрин, когато няма коли и цари тишина, във въздуха се разпространява миризмата на горяло дърво и дим. И тази миризма ме подлудява. Ето защо обичам новия аромат K от Dolce & Gabbana - дървесните нотки в него се усещат отчетливо и звучат близо до кожата.

Да бъда посланик на Dolce & Gabbana е чест и мечта. В младостта си мечтаех да стана лице на култовия аромат Light Blue, като Дейвид Ганди. Но животът ми подготви друга изненада: ароматът K е изцяло моят аромат, не го вземам от никого. Осъзнаването на това все още ме изумява. И аз съм щастлив, че нашите ценности с модната къща абсолютно съвпадат: семейството е на първо място за мен, аз съм вярващ. А фактът, че мога да говоря за това пред голяма аудитория и чрез собствен пример да покажа стойността на семейството струва много.

Мариано ди Вайо

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA