От Дуейн Джонсън до Скалата

"Дори да си на дъното, ако се трудиш достатъчно, накрая ще постигнеш целите си", споделя легендата.

Дуейн Джонсън е един от най-известните кечисти на всички времена, една от най-скъпоплатените звезди в киноиндустрията, а от неотдавна и успешен предприемач. Какво обаче му е коствало всичко това?

дфгхйк

Дуейн Дъглас Джонсън е роден на 2 май 1972 г. Родното му място е Калифорния, САЩ.

Има корени в най-голямото семейство за професионална борба в историята на WWE. Баща му, Роки Джонсън, е една от звездите на Световната федерация по кеч през 80-те години. Младият Джонсън израства в Нова Зеландия, но семейството му постоянно се мести в различни градове в САЩ заради кариерата на баща му.

dfghj

Децата му се подиграват заради размера му, тъй като е доста по-едър от връстниците си. Заради всичко това, става агресивен и се включва активно в училищни битки. В резултат е арестуван няколко пъти и родителите му го записват в училищния отбор по футбол. Ситуацията там не е по-различна и бързо го гонят.

дфгхйк

Десетилетия по-късно, Дуейн си спомня, че решението му да се заеме с бодибилдинг е породено от финансовите проблеми на семейството му по това време.

"Бяхме изгонени от дома си, когато бях само на 14 години, което много ме нарани. Спомням си, че си мислех, че това никога не може да се повтори", спомня си Джонсън. "Мъжете, които обожавах като Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер изградиха телата си и станаха успешни. "Това може да съм аз", помислих си и започнах да тренирам", добавя още той.

Отначало е доста нехаресван от публиката. Младата звезда използва само Дуейн Джонсън като име, а  публиката постоянно го сравнява с баща му и отказва да го приеме. След години неуспешни опити, заедно с ПР-а му решават да сменят името му на "Скалата".

Така се превръща в попкултурна сензация, най-вече заради своята харизма и склонност към комедия на ринга. Общо 10 пъти е шампион на WWE за рекордно кратък период от време. Има мачове с едни от най-големите кечисти, а броят на зрителите им отчита рекорд след рекорд.

фгхйк

През 2001 г. Джонсън си взима няколкомесечна почивка от ринга, за да заснеме „Кралят на скорпионите", филм с първа главна роля. Не след дълго почивките зачестяват и през 2004 г. Скалата се бие за последно.

Киноиндустрията го дърпа към себе си и следват многобройните му печеливши хитове като "Херкулес", "Феята на зъбките", "Добре дошли в джунглата", "Мумията се завръща" и много други. Скалата показва, че не само може да използва огромното си тяло на ринга, но има талант и за пред камера.

цжбнм

Следва голямата 2011 г. за Дуейн, в която Вин Дизел го кани да се присъедини към към поредицата „Бързи и яростни" и това му печели едни от най-положителните отзиви някога.

Същата година се завръща на ринга за серия от финални мачове срещу най-големите суперзвезди и печели десета световна титла на WWE.

Добрите дела на Скалата, многобройните му жестове към феновете и благотворителните инициативи, в които участва през годините са отразени къде ли не. Истината е, че той обича своите фенове и има репутацията на един от най-милите и спокойни хора в Холивуд.

дфгхнйм

Това си проличава и в любовния му живот. През 1997 г. се запознава с Дани Гарсия, с която се срещат в университета. Двамата сключват брак година, след като Дуейн дебютира в WWE.  През 2001 г. им се ражда дъщеря, но през 2007 г. двойката се развежда.

В крайна сметка Гарсия става мениджър на звездата и така връзката им се запазва и до ден днешен. Бившата му жена помага във всяка стъпка на неговата кариера и сега двамата споделят, че се разбират прекрасно по този начин.

фгхйк

Следва срещата с Лорън Хашиан през 2007г., с която живеят заедно вече 15 години и имат две дъщери.

През годините, освен всичко друго Дуейн Джонсън е и предприемач. С благодарение на бившата му жена, той развива своя бизнес нюх и днес може да бъде разгледан като пример за това как се успява. Двамата основават продуцентската компания Seven Bucks Productions (SBP).

Името идва от случка в детсвото му, когато е изгонен от училищния отбор по футбол и решава да се прибере вкъщи. За жалост отваря портфейла си и там вижда едва седем долара и се налага да се обади на баща си да го прибере.

дфгхй

Същевременно SBP не работи само по проекти, в които Джонсън е замесен. Разработват няколко сериала, телевизионни шоута и бъдещи филми.

Скалата изповядва философията за това, че дори да си на дъното, ако се трудиш достатъчно, накрая ще постигнеш целите си.

Неслучайно на него е посветено изследване в Бизнес училището на Харвард. Както го описва Wall Street Journal, той е "костюмар, който не изглежда като такъв".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA