Пътуването на Орлин Горанов

Почитателите на Орлин Горанов ще имат възможност да научат повече за живота му благодарение на биографията „Да започнем отначало".

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 23 април 2019

„Разбрах, че човек не трябва да се взема насериозно, защото е преходно явление на тази земя. Не е лесно, но има лековито хапче – смехът, шегата. Много помагат позитивните хора и приятелите. С тях се чувстваш истински жив и достатъчно силен да продължиш напред по пътя. А и музиката го прави по-лесен, по-хубав", с тези думи един от любимите гласове на българската естрада Орлин Горанов сякаш дава най-точна представа какво да очаква човек от неговата автобиография „Да започнем отначало", написана в съавторство с Веселина Паскова.

Тя е прочут меломан и ценител на качествената музика и хора с талант, а дългогодишното й приятелство с именития певец е бонус, който превръща книгата в едно по-лично и незабравимо пътешествие. В рамките на 232 страници най-романтичният глас в българската естрадна музика си припомня детството, възмъжаването, срещите с най-важните хора в професионалния и личния му живот, сред които е и партньорката му от музикалната сцена Кристина Димитрова, с която имат незабравими дуети.

В книгата, от каталога на издателство „Книгомания", са събрани любопитни истории, разказани от негови приятели и колеги. Сред най-интересните са случките, подбрани от режисьора Борис Панкин и от „третия, невидим член в дуета" с Кристина Димитрова – Агент Тенев. Благодарение на включването на съпругата на Орлин – Валя, пък става ясно каква е тайната на 30-годишната хармонична брачна връзка, плод от която е любимата им дъщеря Жаки. Тя пък издава бащината слабост към вицовете, която превръща Орлин в център на голямата приятелска компания. „Да имаш Орльо за приятел е страхотна привилегия. Леко, без грам демонстрация прави така, че да се чувстваш спокоен, обгрижен и обичан. Безупречно коректен е и всеотдаен, роднина да ми е, не би се държал така с мен. Рядко се среща такова безоблачно и ценно приятелство. Късметлия съм!", с това признание неговият съименник и колега Орлин Павлов дава ясна представа що за човек е гласът, който може да разтопи ледове.

Текст: Тита Найденова

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA