Drink time с кралицата

Невена Дякова
Невена Дякова 23 април 2019

От няколко години следя с интерес коледното слово на британския монарх и с всяко изминало издание ставам все по-голям фен на кралица Елизабет II. Строга, но изискана, с уникално чувство за хумор и с безупречна визия при всяка от появите си тази 91-годишна дама е личната ми дефиниция за достолепие.

Какво може да прави и да избягва тя, какво може да правим и да избягваме в присъствието ù, е писано много. Какъв обаче е дневният ù режим в дните, в които се намира извън рамката на протоколните задължения и е просто себе си, в дома си, край семейството си – знаем малко. Чували бяхме само, че не консумира чесън, при никакви обстоятелства... А от още по-скоро, успяхме да добием представа за дневния ù прием на спиртни напитки. Рано сутринта, закуска, може би разходка с любимите ù коргита и след това време за първото питие за деня. Чаша джин и десертно червено вино с резен лимон и много лед. Силен старт преди обяда, който винаги е придружен от блокче шоколад и още една чаша червено вино.

Мислите си, че това е достатъчно? Явно не... Не съм сигурна за продължителността на един кралски обяд, но със сигурност в този на кралицата има време и за традиционно сухо мартини. Информация, любезно потвърдена пред медиите от нейната братовчедка Маргарет Роудс. Елизабет не се страхува от калориите – бих заключила, с което се издига още повече в очите ми. Три чаши алкохол до 13-14:00 ч., а за финал парче от любимата ù торта, за която знаем единствено, че бива приготвяна всеки ден от личния готвач на кралицата.

Чаша чай или затоплено мляко преди сън? Не, грешите... И тук, грандамата на европейската аристокрация е различна по своя си начин. След вечеря, вече в покоите си и може би готова за сън, Елизабет II се наслаждава на своя четвърти и последен коктейл за деня. Чаша шампанско. Можете ли да си представите нещо по-кралско от това? Едва ли. Какво се случва с останалото съдържание на бутилката, вероятно скъпо и отлежало пенливо вино, е неизвестно, макар и особено интересно. Тук се присещам обаче за момента, в който българските баби не пият кафе след една възраст, възмущават се от горчивия вкус на бирата и си сипват малко ракия само за наздраве. Вземете пример от Елизабет, момичета!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA