Рене Зелуегър на 50: 18 цитата от нейната Бриджит Джоунс

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 25 април 2019

„Не знам защо така се получава, но в любовните отношения съм винаги на загуба”, признава Рене Зелуегър. В този смисъл Зелуегър прилича на героинята си Бриджит Джоунс, защото последната също изпитваше трудности в отношенията си с мъжете. Днес актрисата навършва 50 години и ние решихме да съберем най-добрите цитати от живота на нейния персонаж Бриджит Джоунс.

„Официално заявявам, че пътят към сърцето на мъжа не минава през красотата, храната, секса или благия характер, а само чрез умението да покажеш, че не се интересуваш толкова от него.”

„Аз разбрах: тайната на отслабването е в това да не се тегля.”

„Винаги е приятно, когато работите на другите не вървят."

„Всичко, което искаме да изядем, може лесно да приспособим към някаква диета.”

„Преди няколко минути не си представях живота без него, а сега изобщо не искам да си спомням.”

„Когато някой те остави, не само ти липсва, не само че светът, който сте създали заедно, се разпада и всичко, което виждаш или правиш, ти напомня за него. Най-лошото от всичко е мисълта, че той те е изучавал, след това е събрал всички парчета заедно и е сложил печат „Бракувано.””

„Понякога оглеждам офиса, виждам как всички тракат по клавиатурите и започвам да се съмнявам, че някой тук работи.”

Бриджит Джоунс

„С каквото и да се занимавам, ми се струва, че трябва да правя нещо друго.”

„Искам да лежа в банята и да държа главата си над тоалетната, като всички нормални хора.”

„Животът не свършва, ако си на 33 и вместо свещеници имаш топки за боулинг.”

„Отстрани животът на другите винаги изглежда по-добър от твоя. Колко пъти в отчаянието си мислех, че съществуването ми е безполезно, че всяка събота вечер се напивам и се оплаквам на Джуд или Шезер, или на Том, че едва свързвам двата края и ми се смеят като на самотен уродлив човек, докато Магда живее в голяма къща, в бурканите си има осем вида макаронени изделия и прекарва по цели дни в пазаруване. И ето сега тя седи тук нещастна и се опитва да ме убеди, че ми е провървяло в живота.”

"Понякога трябва да паднеш до самото дъно на преяждането, за да можеш по-късно, сякаш Феникс, да възкръснеш от ада на калориите прекрасна като Мишел Пфайфър.”

„Да бъдеш жена е по-лошо от това да си фермер. Толкова много да трябва се върши: да махаш с горещ восък окосмяването си, да си оформяш косата, да си скубеш веждите, да си пилиш петите, да си боядисваш корените на косата, да си почистваш и овлажняваш кожата, да дезинфекцираш пъпките, да се бориш с целулита, да стягаш коремните мускули. Процесът трябва да бъде изпипан – само за миг да се отпуснеш и всички усилия ще бъдат лишени от смисъл.”

„Истината е, че веднага щом нещо започне да се подобрява, нещо друго се разпада на части.”

Бриджит Джоунс

„Ненавиждам общите пробни. Винаги има момичета, които, разбира се, знаят, че изглеждат фантастично във всякакъв вид дрехи - те се възхищават на себе си, кълчат се като модели и питат дебелите си приятелки, които приличат на крави: „Не мислиш ли, че тази рокля ме прави дебела?””

„Хомосексуалистите и самотните жени на 30 години си приличат по много неща: и едните, и другите разстройват родителите си, а обществото гледа на тях като на ненормални.”

„Не мога да се върна назад и да повторя същите грешки. Трябва да вървя напред и да правя нови.”

„Единственият човек, от когото се нуждае жената в наше време, е самата тя.”

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA