Звезда на Алеята на славата за хубавата жена Джулия Робъртс!

Комитетът, който отговаря за Алеята на славата, реши да удостои Джулия Робъртс със звезда на прочутия тротоар в Холивуд, Лос Анджелис. Очаква се обявяването на дата за официалната церемония, която ще се състои през следващата година.

Първата постоянна звезда е поставена на алеята на 28 март 1960 г. и е в чест на Стенли Крамър. Човекът с най-много звезди е Джийн Отри - той има общо пет звезди – по една за всяка категория.

Всяка звезда е изработена от червена мозайка. В звездата е изписано името на твореца или групата, както има и бронзов символ на категорията, в която е отличието.

Официалните критерии при избора на кандидати за отличието са обхванати от 3 точки:

  • професионален опит във въпросната категория;
  • поне 5 години работа в сферата на шоубизнеса;
  • общественозначим принос.

Джулия Робъртс печели симпатиите на милиони още с появата си през 1990 година във филма „Хубава жена", който реализира приходи от 464 млн. долара. Хонорарът ѝ за продукцията „Хубава жена" възлиза на 300 000 долара, а през 2003 г. актрисата получава безпрецедентната сума от 25 млн. долара за ролята си в „Усмивката на Мона Лиза" (2003 г.).

Дълги години тя води класацията за най-високоплатени актриси в Холивуд. А през 2000 година печели „Оскар" за ролята си във филма „Ерин Брокович".

Робъртс присъства в класацията „50-те най-красиви личности в света" на списание „Пийпъл" дванадесет пъти. През 2011 г. е обявена за една от стоте най-сексапилни жени на всички времена в едноименната класация на списание „Менс Хелт". През 2001 г. изданието „Лейдис Хоум Джърнал" я поставя на 11-о място сред най-влиятелните жени в САЩ.

Има собствена кинокомпания „Om Red Films" и се занимава с благотворителна дейност.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA