Том Круз не общува с дъщеря си Сури заради сциентологията

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 02 август 2019

Дълго време феновете на Том Круз се чудеха защо актьорът не прекарва време с най-малката си дъщеря Сури. Последният път, когато баща и дъщеря бяха видени заедно, беше през 2013 г., след като стана известно за развода на Том с Кейти Холмс. Имаше дори слухове, че актьорът не е биологичен баща на момичето. Оказва се обаче, че Том не може да се вижда с 13-годишната си дъщеря заради принадлежността си към религиозното движение на сциентологията*. Това разказва пред Us Weekly Саманта Доминго - бивша последователка на църквата.

Тя твърди, че актьорът не може да се вижда с дъщеря си Сури, тъй като момиченцето не споделя религията на баща си и не е сциентолог. Докато с двете си по-големи деца - 26-годишната Изабела и 24-годишният Конър, които актьорът осинови с Никол Кидман - Том е в близки отношения. Работата е там, че и Изабела, и Конър са сциентолози, а актьорът е във възторг от това.

„Може би го е направил за пред папараците, за да изглежда, че поддържа връзка с дъщеричката си, за да избегне публичната критика", обяснява Саманта последната публична среща на Том и Сури преди повече от шест години.

Том Круз

Според източника, членовете на църквата вярват в прераждането и вярват, че Сури всъщност не е дъщеря на Том, а духовно същество в тялото на дъщеря му. В същото време, официалните представители на църквата категорично отричат всички твърдения на Саманта: „Изразените предположения само нарушават принципите на Църквата на Сциентологията, нейната практика и начина на живот на нейните последователи."


*Сциентологията е система от религиозни вярвания и философски идеи, основана в САЩ от писателя Лафайет Роналд Хъбард (1911 – 1986) през 1952 г. Тя изповядва смесица от наука и духовност, като вярва в безсмъртието на духа и подобряването му на Земята. Идеята за рай и ад не съществува.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA