Лейди Гага ще финансира над 160 специализирани класни стаи в различни градове

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 14 август 2019

Миналия петък Лейди Гага обяви, че ще финансира проекти за класни стаи в Гилрой  (Калифорния), Ел Пасо (Тексас) и Дейтън (Охайо).И трите места бяха засегнати от безразборна стрелба по хора в рамките на една седмица.

С финансовата подкрепа на певицата, повече от 160 класни стаи ще предоставят помощ за психичното здраве на учениците и ще помагат те да реализират мечтите си.

Певицата - носителка на Оскар пише: „Сърцето ми отива при тези, които бяха отнети от нас твърде рано, и при техните семейства, близки и приятели, които са оставени да скърбят. Всеки има право на закони, които го карат да се чувства сигурен в своята общност. В този момент искам да преобразувам своите объркване, безсилие и ярост в надежда. Надявам се, че сме там един за друг и за себе си.”

Лейди Гага

Благодарение на ициативата ще бъдат отворени 14 класни стаи в Дейтън, 125 класни стаи в Ел Пасо и 23 класни стаи в Гилрой. Според Гага, проектът има за цел да осигури „достъп до подкрепата, от която се нуждаят, за да вдъхновят учениците си да работят заедно и да реализират мечтите си.”

Певицата, която от дълго време се застъпва за важността на психичното здраве, също така добавя: „Оцеляването и възстановяването след тези трагедии също означава да дадеш приоритет на психичното си здраве и да споделяш със своите близки. Ако водите такава борба, моля, бъдете смели и кажете на ваш близък човек. Не се страхувайте да помолите за помощ, моля ви. Ако видите любим човек да се бори, моля, бъдете смели и протегнете ръка, напомнете му, че е нормално да не е добре, и го слушайте. Не можем да се отвърнем от себе си. Не можем да се отвърнем от нашите близки. Ние се нуждаем един от друг. Не обръщайте гръб.”

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA