Топ 10 на актрисите с най-високи доходи за изминалата година

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 26 август 2019

Няма да играем на криеница и ще ви разкрием всички карти. За втора поредна година списъкът на най-високо платените актриси според Forbes се оглавява от Скарлет Йохансон, която е спечелила общо 56 милиона долара между юни 2018 г. и юни 2019 г. Голяма част от тези приходи идват от „Черната вдовица”, супергероя на вселената Marvel, за когото Скарлет получи чек с осемцифрена сума (около 35 милиона долара от 2.8 милиарда приходи на филма „Отмъстителите: Краят”).

Скарлет Йохансон
Скарлет Йохансон

Втората позиция е за София Вергара (44,1 милиона долара), а третата е за Рийз Уидърспун (44 милиона долара). Сред новите лица в десетката са Елизабет Мос (7-мо място с 24 милиона) и Марго Роби (8-мо място с 23,5 милиона).

Марго Роби, Дженифър Анистън и Никол Кидман
Марго Роби, Дженифър Анистън и Никол Кидман

Заедно десетте най-скъпоплатени актриси в света (плюс Никол Кидман, Кайли Куоко, Дженифър Анистън, Чарлийз Терон и Елън Помпео) са спечелили общо 314,6 милиона долара преди такси и данъци. Добрата новина е, че това е с 69% повече от миналата година. Тъжната новина е, че сумата все още е много по-малка в сравнение с първите десет актьори - мъже. (588,3 милиона долара).

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA