Защо Виктория Бекъм зарежда вода по пълнолуние?

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 19 ноември 2019

Леко хитруваме. Водата по пълнолуние се зарежда не от самата Виктория, а вместо нея това го правят в един престижен СПА център. В скорошна публикация в Instagram лондонската дизайнерка сподели с последователите си: тя пие водата на специална немска марка, заредена по пълнолуние. Напитката е част от сложния детокс процес, който Виктория редовно провежда.

В сайта на този продукт се посочва, че водата е била бутилирана в ден на пълнолуние и следователно съдържа специални енергийни свойства. „Биофизичното качество на водата варира в зависимост от фазите на Луната", обещават производителите St. Leonhards Quelle.

Как учените обясняват това? Никак! От научна гледна точка може смело да се каже, че Луната влияе на водата - гравитационното притегляне на спътника определя океанските приливи и отливи. Но може ли Луната да зарежда бутилирана вода? Това все още предстои да се проучи от изследователите. Производителите се застраховат с дълга формулировка: „Моля, обърнете внимание, че представеното тук становище е извън обхвата на съвременната наука, а класическата медицина не приема и не признава ефекта на биоенергийните вибрации."

Мнозина правят своя собствена лунна вода, „зареждайки” бутилките на светлината по пълнолуние, така както някога родителите им следяха пред телевизора сесиите на Кашпировски. Най-често в лунната вода се пречистват кристалите или тя просто се пие. В крайна сметка, пиенето на повече течности е просто добра идея, независимо дали го правите под влияние на биоенергията или просто така.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA