Алесандра Амброзио и мисията й да спаси планетата

Като майка, дизайнер, филантроп и супермодел, Алесандра е постигнала много неща в живота си. Заедно с всички свои професионални ангажименти, тя вече е направила избора да се посвети на една от най-големите и значими каузи, а именно опазването на околната среда.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 декември 2019

„Винаги съм се вълнувала от океана. Като дете си мислех, че искам да бъда морски биолог. Обичах да плувам много и винаги прекарвах време със семейството си на плажа. Това са най-щастливите моменти в живота ми", разказва за детството си в Бразилия Алесандра Амброзио.

a

Неотдавна красавицата се присъедини към инициативата #TOGETHERBAND, която има за цел да осъществи 17 доста амбициозни цели, започвайки от спирането на световния глад, изграждането на устойчиви градове и опазването на подводния свят. Последната се оказва голямата промяна, в която Алесандра вижда нужния смисъл. „Преди време не изхвърляхме толкова много неща. Сега всичко е боклук, боклук и още боклук. Той се озовава в океана. Скоро децата ни ще плуват в море от пластмаса. Няма да му се наслаждават така, както ние. Това е посланието, което искам да предам. Хората трябва да разберат, че смъртта на рибите, животните и всичко около нас, не е шега. Разрушаваме цяла една екосистема", признава красавицата пред арабското издание на Harper’s Bazaar, като добавя, че съществува статистика, според която пластмасата в океана е само 5 процента. Останалата се намира в подводния свят, именно където е заснета и корицата за изданието, което е посветено на устойчивостта във всеки един смисъл.

202

"Сега всичко е боклук, боклук и още боклук. Той се озовава в океана. Скоро децата ни ще плуват в море от пластмаса."

Посланието, което Алесандра се опитва да предаде на всички свои почитатели и света като цяло, е, че нищо не е вечно, а от нас зависи колко дълго би могло да съществува то: „Вярвам, че не трябва да приемаме живота за даденост. Благословени сме да бъдем тук и да правим нещата, които обичаме. Трябва да правим всичко възможно, за да оцелеем. Винаги казвам това на приятелите и семейството си. Опитвам се да науча децата на същите тези неща. Вкъщи нямаме пластмасови сламки, те обичат металните, както и виличките, които носят всеки ден в училище. Бившият ангел на Victoria’s Secret признава, че една от целите ѝ в момента е да осигури на децата си прекрасни години, като тези в нейната ранна възраст. Да успее да им покаже планетата така, както самата тя е имала възможността да я види. „Ще живеят в един ужасен свят, а не искам това да се случи", допълва Амброзио.

a

Въпросът за устойчивата мода продължава да бъде сред главните точки в световния дневен ред, а като човек, който има немалко допирни точки с нея, Алесандра се стреми към позитивната промяна. „Устойчивостта е бъдещето ни. Важно е да помислим за всички възможни методи, за да се справим с проблемите си. Сега забелязвам неща, които не биха ме подразнили преди. Когато виждам пластмасови бутилки, пълни с вода, се натъжавам. Преди няколко години дори не бих помислила за това, но се научих да мисля напред. Ако всеки направи нещо малко, можем да извървим дългия път заедно."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA