Как кралското семейство празнува Коледа?

Напълно нормално е британската кралска фамилия да се различава от останалите семейства. Въпреки това, самите те имат определени традиции, които спазват всяка година, когато става дума за коледните празници.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 декември 2019

От 1988 г. насам членовете на кралското семейство прекарват по-голямата част от празниците в Сандрингам, където е един от частните имоти на кралицата, разположен на 20 000 акра в Норфолк. Въпреки че това е времето от годината за почивка от всички задължения, докато всички обикновено слушаме коледна музика, обикаляме вкъщи по пижами и си разменяме подаръци, кралското семейство започва деня си с празнична служба в църквата „Св. Мария Магдалена" в Сандрингам. След нейното приключване, всички заедно се връщат в къщата за обяд, който според бившия шеф готвач Дарън МакГрейди „включва салата с омар, печена пуйка и всички други традиционни неща за този ден, като картофено пюре, моркови, брюкселско зеле и коледен пудинг с бренди за десерт." След като всички са обядвали, семейството се събира пред телевизора, за да гледа речта на кралицата.

g

Ръчнонаправени и забавни подаръци са сред задължителните елементи в празничния ден. Източници, близки до кралската фамилия, споделят,  че херцогинята на Кеймбридж е подарила на Нейно Величество буркан с лютеница за първата си Коледа в Сандрингам. Единствената разлика с традиционното разбиране за коледния ден се оказва фактът, че всички отварят подаръците си на Бъдни вечер като продължение на следобедния чай, а не на самата коледна сутрин. Както всяка друга година, и тази Уилям, Кейт, Шарлот, Джордж и Луи ще прекарат празниците с кралицата и принц Филип в Сандрингам, а херцогът и херцогинята на Съсекс се очаква да отбележат първата Коледа на Арчи със семейството на Меган.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA