Шарлийз Терон в откровена изповед за насилието, алкохола и смъртта на баща си

Актрисата, която в първите дни от новата година ще видим в "Бомба със закъснител", разказва повече за опита си като самотна майка, сексуалното насилие в Холивуд и нощта, в която майка ѝ убива нейния баща при самозащита.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 декември 2019

През януари предстои да видим Шарлийз Терон в една от главните роли в „Бомба със закъснител" – лентата, която ще разкаже историята на един от най-големите сексскандали в историята на движението Time’s Up. Преди да видим Терон в образа на Меган Кели, тя даде ново интервю, в което споделя много лични подробности от своя живот. Звездата говори открито за опита си като родител, за сексуалното насилие в Холивуд и за нощта, в която баща ѝ бива убит при самозащита.

"Спомням си, когато някой ме попита за първи път дали съм имала подобно преживяване и аз избрах да разкрия душата си напълно, а той дори не включи името му в статията."

„Когато става дума за сексуално насилие, обикновено просто седиш и очакваш момента, в който се стига до пълно заключение. Понякога обаче, този момент така и не идва. Най-близкото нещо до заключение, което съм виждала, е когато хора като Харви Уайнстийн се сблъскаха с последиците от действията си. До онзи момент не бях ставала свидетел на нещо подобно в кариерата си." Самата Шарлийз е била жертва на сексуално насилие и това е информация, която тя никога не е пазила в тайна. Немалко хора започнаха да си задават въпроса кой може да бъде човекът, нарушил свободата на актрисата. „Всъщност казвала съм името му. Не знаете това, защото всеки път, когато го направя пред някой журналист, той решава да не включи името му и нещата просто продължават напред. Точно толкова е дълбок този проблем. Спомням си, когато някой ме попита за първи път дали съм имала подобно преживяване и аз избрах да разкрия душата си напълно, а той дори не включи името му в статията." Терон обещава, че някой ден отново ще разкрие името на човека, извършил сексуалното посегателство, но съзнателно избира да не го прави точно сега сега, защото се притеснява, че това би отклонило вниманието от „Бомба със закъснител" и важността на историята, която разказва.

58

Животът на актрисата преди големия ѝ пробив в Холивуд не е бил никак лесен и бляскав, но тя избира да гледа на миналото си като на етап, развил нейната отговорност и съзнателност. „Баща ми беше много болен човек. Единственият начин, по който съм го познавала през целия ми живот, беше като алкохолик. Безнадеждна ситуация. Една вечер той беше толкова пиян, че не можеше да върви, когато се появи вкъщи с пистолет. Майка ми и аз бяхме в спалнята ми, опитвахме се да удържим вратата, защото той се опитваше да влезе вътре. Той отстъпи назад и изстреля три пъти. Нито един от куршумите не ни удари, което беше цяло чудо. В самозащита, майка ми просто спря заплахата", разказва Шарлийз за спомените от вечерта, в която майка ѝ убива нейния баща при самозащита. Звездата не се притеснява да говори открито за всички  тези проблеми и ги споделя с много хора, защото знае, че когато носим усещането, че не сме сами, нещата биха могли да се променят, а заедно с това, и животите на много хора.

45

"Успяхме да убедим себе си в нормалността на това едно дете да има две майки или двама бащи, но не и в идеята да бъдеш самотен родител."

Актрисата от „Италианска афера" има две деца, които избира да осинови като самотен родител и признава, че все още осмисля разбиранията си за „правилно" и „грешно", за да може семейството ѝ да съществува по най-добрия възможен начин. Шарлийз не е съгласна с разбирането, че едно дете задължително трябва да има и майка, и баща. „Успяхме да убедим себе си в нормалността на това едно дете да има две майки или двама бащи, но не и в идеята да бъдеш самотен родител. Познавам толкова много хора, които биха били страхотни родители. Битката ми беше малко по-лесна, имайки предвид всички обстоятелства, но искам абсолютно всички жени да имат възможността да споделят живота си с прекрасно малко същество", разказва екранната Меган Кели, която ще гледаме в киносалоните от 10 януари.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA