5 момента от Златните глобуси, които е възможно да сте пропуснали

Церемонията по връчването на наградите „Златен глобус" продължи около три часа, което означава, че имаше много важни акценти, станали достояние на милиони хора по света. Разбира се, случиха се и други страхотни (и доста любопитни!) неща, които е напълно възможно да сте пропуснали измежду звездните появи на червения килим.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 януари 2020

1. Аукуафина стана първата жена от азиатско-американски произход, спечелила наградата за най-добра актриса в мюзикъл или комедия.
Наградата за ролята в The Farewell, Аукуафина получи доста късно вечерта, така че е напълно възможно да не получи нужното внимание към себе си. Актрисата се превърна в първата дама от азиатско-американски произход, която печели наградата. Само преди няколко месеца Били Портър стана първият гей чернокож, спечелил Еми. Очевидно живеем в епоха на приобщаване и приемане на различията, ще продължат ли тази традиция и Оскарите? 

2. Бионсе пропусна червения килим и отказа да удостои Хоакин Финикс.
Бионсе не се появи на червения килим на събитието, а реши да ​​​​​изненада всички с появата си за същинската част на шоуто. Музикалната дива и Джей Зи се присъединиха към публиката, а наблюдателни гости бързо споделиха в интернет пространството, че двамата са получили специално шампанско, което да пият по време на церемонията. Бионсе не се присъедини към останалата част от публиката, която стана на крака за момента, в който Хоакин Финикс получи наградата си за "Жокера", което предизвика доста интересни реакции. Сигурни сме, че е било заради роклята.


3. Тарън Еджъртън произнесе сърдечна реч.
Еджъртън изглеждаше доста изненадан, когато вдигна над главата си  „Златен глобус" за най-добър актьор в комедия или мюзикъл. Звездата от "Рокетмен" не пропусна да благодари на Елтън Джон, когото той играе във филма: "Благодаря за музиката ти, благодаря, че живееш по-нестандартен живот и ти благодаря, че си мой приятел." 

4. Камерата се спря на Дженифър Анистън, докато Брад Пит беше на сцената.
Когато Брад Пит излезе на сцената, за да приеме наградата си за най-добър поддържащ актьор за "Имало едно време в Холивуд", той не можа да устои да направи интересен коментар за любовния си живот: „Исках да доведа майка си, но не го направих, защото който и да е до мен, веднага казват, че сме на среща. А това просто би било неудобно." Абсолютно преднамерено, в този момент камерата се спря върху лицето на бившата съпруга на Пит - Дженифър Анистън, която просто се разсмя. Малко по-късно актрисата сподели в Instagram, че водата на масата им е свършила доста рано, което е принудило Рийз Уидърспуун да поиска чаша шампанско от Джей Зи и Бионсе.


5. Пол Руд се престори, че е част от актьорския състав на "Големите малки лъжи".
Това технически се случи на червения килим преди официалното излъчване, но определено си заслужава да се види. Руд се приближи до звездите от хита на HBO Никол Кидман и Лора Дърн, пошегувайки се с тях: "Момичета, тук сме отново заедно. Колко се забавлявахме, а?"


НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA