Може ли ролята на майка да донесе "Оскар" на Скарлет Йохансон?

Прост въпрос, чийто отговор ще знаем късно тази вечер. Преди това да се случи, нека разберем повече за ролята от самата Скарлет.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 февруари 2020

Оскарите са само на ръка разстояние, така че вече официално е време да обърнем поглед към най-впечатляващите изпълнения за изминалата година. Един от претендентите за най-голямото отличие във филмовата индустрия е лентата на Тайка Уайтити „Джоджо Заека". Главната женска роля във филма е посветена на Скарлет Йохансон, която в ново интервю сподели, че основната аст от нейната подготовка се е изразявала в личния ѝ опит като майка.

За всички, които все още се опитват да проправят пътя си измежду номинираните филми и все още не са гледали този, става дума за сюжетна линия, която се развива по време на Втората световна война и разказва за немско момче, чийто най-добър въображаем приятел е Адолф Хитлер. С течение на времето Джоджо разбира, че майка му (изиграна от Скарлет) крие еврейско момиче на тавана, което го предизвиква да се сблъска със „слепия си национализъм".

0602

Филмът получи предимно позитивни отзиви, а Йохансон сподели, че шестгодишната ѝ дъщеря е вдъхнала уникална перспектива на героинята. „Работата на родителя е да защитава децата си. Самата аз да бъда такъв човек е от изключително голямо значение за мен. Тя е топъл и любящ герой, определено изпитах желанието поне веднъж да изиграя сладникава роля. В интервюто си Скарлет казва още, че това да играеш ролята на майка малко или много се е превърнало в тренд, от който немалко режисьори и сценаристи се възползваха. „Никога досега не бях имала деца във филм. Тази година имах два, в които внезапно „отглеждах" 10- и 11-годишни деца. Бързо ми се наложи да стана родител отново", разкрива актрисата.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои тази вечер, а Скарлет е номинирана за най-добра актриса в главна и поддържаща роля. Утре сутрин ще стане ясно дали е прибрала вкъщи поне една от двете статуетки.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA