Какво (не) знаете за Ема Робъртс? Да, племенницата на Джулия!

"Момичето с диво сърце" е под светлината на прожекторите вече 15 години. Казваме го, в случай че не сте я забелязали досега.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 септември 2020

Ема Робъртс е родена на 10 февруари 1991 г. в предградието Райнбек, Ню Йорк. Родителите й се разделят, когато тя е едва на няколко месеца. В ранните си години Ема прекарва много време с леля си (фамилията не е случайна, говорим за неповторимата Джулия Робъртс!) на снимачната площадка и бързо започва да проявява естествено любопитство към актьорската професия. Като всяка притеснена майка, и тази на Ема твърдо настоява малкото момиче да има нормално детство, но интересът към филмовата индустрия се оказва по-силен от очакваното.

https://www.instagram.com/p/B0FJTP1gdzD/

Само на 10-годишна възраст малката Робъртс вече има своята първа роля - във филма „Дрога", където играе рамо до рамо с Джони Деп и Пенелопе Крус. Големият пробив идва през 2004 г. с главната роля в тийнейджърския сериал „Кой харесва Ади Сингър?". Участието в проекта успява да донесе на Ема 7 номинации за различни награди и издаването на музикален албум. След появата на саундтрака към шоуто, почитателите на младата звезда очакват нова музика от нея, но това далеч не е голямата мечта на г-ца Робъртс...

https://www.instagram.com/p/B22F7gCA_DN/

МНОГОТО ЛИЦА НА ЕМА

"Не харесвам хора, които са актьори и певци едновременно. Не съм убедена, че някой може да бъде еднакво добър и в двете. Мисля, че всеки трябва да се фокусира върху това, което владее най-добре. При мен това е актьорството", споделя Ема, вземайки решението да се фокусира изцяло върху филмовата си кариера. След ролята на Ади Сингър, Робъртс получава главни роли в няколко филма, сред които „Аквамарин", „Нанси Дрю", „Калпазанка" и „Разкошен живот", където си партнира с Алек Болдуин. Желанието на актрисата за по-сериозни роли идва с участието в „Свети Валентин",  „Дванадесет" и „Всъщност е забавна история" през 2010-а, а година по-късно, тя е част и от главния актьорски състав на хорър поредицата „Писък".

https://www.instagram.com/p/B2-OFxTgpFw/

Въпреки смесените и по-скоро негативни отзиви за филма „Семейство Милър", където Ема играе с Дженифър Анистън през 2013 г., приходите от проекта надхвърлят 300 милиона долара и й осигуряват още по-голяма популярност. През есента на с.г. Ема се присъединява към продукцията на FOX „Зловеща семейна история", а малко по-късно получава главна роля и в „Кралици на ужаса". След окончателното спиране на сериала Робъртс се завръща на снимачната площадка на AHS, където участва и до днес. Превъплъщението й в последния сезон на продукцията, който стартира миналия септември, бе определено от критиците като „истинско телевизионно удоволствие".

https://www.instagram.com/p/B6TfNtbgVUW/

КАТО НА КИНО

Най-сериозната връзка на Ема, която бе активно проследена в публичното пространство, се оказа тази с актьора Евън Питърс. Двамата се запознават на снимачната площадка на филма „Свят за възрастни" през 2012 г. и започват да излизат малко след това. Питърс и Робъртс се събират и разделят много пъти с течение на времето, а през пролетта на миналата година година стана ясно, че са взели окончателното решение да се разделят. В свое скорошно интервю актрисата споделя: "Не искам да говоря за връзки, в които съм в момента или за такива, които са приключили. Достатъчно трудно е да се справяш с тях сам, да не говорим и с цяла публика пред теб." В момента Робъртс е с актьора Гарет Хедлънд и двамата очакват първото си дете – момченце.

https://www.instagram.com/p/CEif_2EAEz3/

LET’S TALK FASHION

@EmmaRobertsClothes е името на акаунт в Instagram, който проследява абсолютно всяка визия, която Ема избира за себе си – без значение дали става дума за поява на екран, разходка из улиците на Бевърли Хилс или някой бляскав червен килим. "Когато бях по-млада, винаги разглеждах снимки на Мери-Кейт и Ашли Олсън. Опитвах се да копирам стила им. Когато получих първата си по-голяма роля, спестих, за да си купя една чанта Balenciaga. Просто защото близначките имаха същата. Знам какво е да уважаваш стила на някого и да искаш неговия гардероб, това е огромен комплимент."

https://www.instagram.com/p/B-SN7w4AOwG/

Робъртс не крие, че често изпитва съмнения относно това какво трябва да облече, когато знае, че папараците я очакват зад ъгъла, но в крайна сметка е успяла да открие баланса в личния си стил. Ема е сред големите привърженици на устойчивата мода и признава, че докато на червения килим се появява с Armani, в свободното си време обожава винтидж дрехите и дори преди месец се е сдобила с една старинна рокля от 20-те години на изминалия век. „Това", споделя тя, "е не само добра инвестиция, защото дрехите няма да бъдат захвърлени някъде, а и защото всяка една дреха разказва своята история."

https://www.instagram.com/p/CEXKNe6AUdW/

ИГРА НА МНОГО НЕЩА

Социалните мрежи са голяма част от живота на всеки един милениал и Ема не прави изключение. Племенничката на Джулия Робъртс има почти 14 милиона последователи в Instagram, а аудиторията й във Facebook и Twitter варира между 1 и 3 милиона фенове. Разбира се, Ема е усетила и „другата страна" на славата. "Израстването е трудно. Понякога се чувствам тъжна, защото не мога да запазя някои моменти само за себе си. Twitter и Instagram са цяла друга реалност, където всеки може да коментира нещо, без да знае през какво може да преминаваш. Затова казвам, че е от огромно значение да намерим начин да се "изключваме" и да отделяме време за самите нас и за истинския ни живот." Точно в социалните мрежи обаче, се случва и един от проектите, за които Ема отделя голяма част от времето си, а именно нейния читателски клуб, който носи името Belletrist.

https://www.instagram.com/p/B-r6Wa3A-WC/

Ема го създава през пролетта на 2017 година в партньорство със своя добра приятелка и всеки месец двете избират книга, която техните 200 000+ последователи да прочетат и обсъдят заедно. Актрисата признава, че четенето на книги в голяма степен помага и за подобряването на актьорските й умения: "Начинът, по който хората разказват история, говори толкова много за самите тях. Като актриса, за мен е важно да видя всички възможни различни начини, по които една история може да бъде разказана." Ако не планирате да се присъедините към клуба на Ема и да прочетете книгата за месеца, но все пак искате да усетите енергията на младата актриса, горещо препоръчваме да изгледате "Игра на нерви". Разбира се, това далеч не означава, че не трябва да го направите, ако вече случайно сте част от Belletrist.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA