Наоми Кембъл никога не е била "ядосана чернокожа жена"

Супермоделът на супермоделите говори за расизма, пътя към успеха и всичко, което е постигнала.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 октомври 2020

Наоми Кембъл иска веднъж завинаги да сложи край на расисткия и сексистки стереотип за "ядосаната чернокожа жена".

Облечена в зашеметяваща бяла рокля от Dior Haute Couture, супермоделът на супермоделите се появи на ноемврийската корица на американския Vogue и в специално интервю за изданието, рефлектира върху кариерата си и дискриманацията, която е срещнала по пътя си към успеха.

https://www.instagram.com/p/CGhxogtHMvn/

"Приключих с това", казва Кембъл по отношение на критиките, че често е ядосана. "Имаме ли разрешение да говорим? Е, аз винаги съм говорила." "Сега нещата, които правя, вече не се отнасят само до мен. Мисля повече за моята култура и моята раса, вместо само за себе си", споделя тя, припомняйки интервю, в което журналистът предприема агресивна гледна точка спрямо Кембъл и я изкарва "ядосана чернокожа жена".

"Виждам, че те биха предпочели да напишат нещо лошо, което сте направили, а не доброто. Когато бях по-млада, това ме разстройваше, но сега не - вече не търся тази валидация. Все още обаче съм малко скептична по отношение на интервютата в Англия."

https://www.instagram.com/p/CGiJaMwBJSM/

Кембъл започна да се бори с расовите различия в модната индустрия по-рано тази година и дори обедини сили с Анна Уинтур, за да може страниците на най-престижното модно издание в света да продължават да бъдат адекватни и многообразни, каквото и да се случва в света. 

"Мисля, че нещата са на път да се променят, нали? Нещата трябва да са на път към промяна", казва тя тогава, споделяйки, че никога не се е приемала за специална, даже напротив. Супермоделът, определен от изданието като "модел, ментор, провокатор и икона", разкрива още, че не иска да проявява неуважение към страната, в която е родена (Великобритания), но "трябва просто да се стигне до корена на проблема и да се справят с него. Стига с тези предпазливи решения."

https://www.instagram.com/p/CGioU8thjZX/

"Моето Аз е в процес на работа. Винаги съм го казвала и продължавам да се убеждавам в това всеки ден", споделя още иконата на 90-те, която сподели корицата и в официалния си Instagram акаунт. "50-тата ми годишнина е посветена на самооткриването, размисъла и изненадите... след 27 години, да украся отново корицата на американския Vogue, е извън полето на моето въображение. Благодаря!"

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA