34+35 = новият албум на Ариана Гранде и още нещо...

Това е просто история - за успех, безброй разбити рекорди и поредният албум №1 на върха на музикалните класации.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 31 октомври 2020

"Focus on me"… това изпява Ариана Гранде в едно от хитовите си парчета, които може да се каже, че я направиха истинска звезда. Отгледана от майка СЕО на фирма за ски оборудване и баща графичен дизайнер, малката италиано-американка взема участие в различни реклами и музикални представления, докато не получава роля в бродуейския мюзикъл „13", а малко по-късно и в тийн сериала Victorious.

Останалото, както се казва, е история. Такава обаче, заслужаваща внимание... без намесата на шумните скандали, провокативните постове и любовните разочарования, с които сме сигурни, че сте повече от добре запознати.

Когато е едва на 14, Гранде започва да преследва мечтата си за солова кариера. При първата си среща с мениджърите на звукозаписната компания, с която работи, тя изразява желанието си да запише R&B албум, но това, което получава като отговор от продуцентите е, че надали би се намерило човек, който да купи R&B албум на 14-годишна (ха, обзалагаме се, че съжаляват за тези думи!). Дебютният проект на певицата Yours truly се появява през лятото на 2013 г. и достига първото място в класацията на Billboard за Топ 200 албуми с над 140 хиляди копия, продадени през първата седмица от излизането му.

Вторият студиен албум My Everything излиза година по-късно, заедно с хитовете Problem, Bang Bang и Break Free. За период от време, трите сингъла присъстват заедно в първите десет позиции на Billboard Hot 100, което прави Ариана единствената жена в музикалната индустрия с това постижение след Адел. Междувременно, г-ца Гранде взема участие в Saturday Night Live, записва няколко EP-та, прави световно турне с шоута в четири континента, част е от екипа на хорър комедията на FOX – Scream Queens и създава колаборации с много световноизвестни артисти като Джеси Джей, Ники Минаж, Иги Азалия, The Weeknd и др.

Третият ѝ албум Dangerous Woman излиза през 2017-а, а само година по-късно на пазара се появява и sweetener – проектът, който успява да спечели „Грами" за Най-добър поп албум. Без да се бави, за няколко месеца Ариана е готова и със заглавието на следващата тава - thank u, next, за която, каквото и да кажем, ще бъде малко. Чували сте 7 rings и break up with your girlfriend, i'm bored, знаете за какво става въпрос.

От вчера на пазара е и новият албум на Ариана, който носи заглавието Positions. Шестият студиен проект на певицата съдържа 14 парчета, в типичния за нея сладък, леко (на моменти не толкова леко) провокативен стил - сещате се, онзи, който влиза в главата ви с първото слушане, дори по принцип да не сте почитатели на конкретния тип музика. "Този проект ми е любим по много причини и наистина се радвам, че най-накрая е ваш. Благодаря ви за любовта и вълнението, означават много за мен", разкрива тя в социалните мрежи.

Тавата с R&B и поп-трап звучене наистина се фокусира върху женствеността и секса, но по такъв умел начин, че дори и мъжете да останем доволни. Музикалните критици вече побързаха да я определят като "голяма оргия от спиращи дъха R&B песни", с което ние сме склонни да се съгласим. Препоръчваме да добавите в плейлиста си West Side, Shut Up, Off The Table и 34+35. Ако съберете цифрите от последното заглавие, ще получите едно специфично число, което е характерна... ами, позиция. (Тематично, нали?) Сигурни сме, че успехите на албума ще бъдат поне толкова, в милиони.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA