Принц Чарлз и Vogue в разговор за устойчивата мода

"Мислех, че съм като спрял часовник - прав, два пъти на всеки 24 часа."

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 ноември 2020

Винаги сме харесвали британското издание на Vogue, защото предполагаме, че няма друго списание в света, което може да накара принц Чарлз да говори за мода. Принцът на Уелс е сред главните действащи лица в декемврийския брой на модната Библия, а в ексклузивното си интервю признава, че обича да открива "брилянтни производители" и предпочита да поправя дрехи, вместо да ги изхвърля.

Главният редактор Едуард Енинфул не крие възхищението си от стила на принца и заради това остава провокиран да намери истината в неговото вдъхновение. "Мислех, че съм като спрял часовник - прав, два пъти на  всеки 24 часа" е забавният отговор на Чарлз.

"Много се радвам, че мислите, че имам стил. Нямам нищо против детайлите и цветовите комбинации”, споделя самият той, допълвайки, че е успял да намери прекрасни хора, създатели на брилятни модни творения, затова се опитва да не сменя дрехите в гардероба си прекалено често. 

"Определено съм от хората, които биха поправили обувки или някакъв друг елемент от облеклото, вместо просто да ги изхвърлят", казва бащата на принц Хари и принц Уилям. "И затова мисля, че от икономическа гледна точка има огромни възможности за хората да създават малък бизнес, занимаващ се с ремонт, поддръжка и повторна употреба."

54

В истинския моден свят принцът на Уелс е известен с това, че от 80-те години на миналия век досега носи две палта - едно в бежово и едно от туид. За да докаже страстта си към устойчивата мода, в партньорство с благотворителната си организация The Prince’s Foundation, той създава и специалния проект Modern Artisan, който позволи на студенти по дизайн да пуснат на пазара устойчива модна колекция.

45

Оказва се, че за Чарлз непреходната мода е важна още от детските години. "Когато бях дете, носихме обувките си до обущаря в Шотландия и с очарование гледахме как къса подметките и след това слага нови", разкрива той пред изданието, уверявайки, че британският моден текстилен сектор е „от огромно значение".

"Проблемът е, че той изисква постоянни инвестиции в младите хора и в развитието на истински умения”, въпреки че в момента основната част от модната индустрия е насочила усилията си именно към създаване на устойчива мода във всеки един възможен смисъл. Трябва да признаем, че сме впечатлени!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA