Барак Обама и дните в Белия дом, разказани от първо лице в предстоящия му мемоар

"Сърцето ми изведнъж се стягаше при мисълта, че тези дни няма да се върнат", споделя бившият президент на САЩ.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 ноември 2020

На 17 ноември на пазара ще се появи четиво, което за стотни от секундата ще добавим към личния си списък с книги за прочитане. Говорим за мемоарите на бившия президент на Щатите Барак Обама. Каквото и да е мнението ви за него, той неведнъж демонстрира на какво е способен, така че сме повече от убедени, че ще предизвика и небивал интерес към автобиографията.

На страниците на книгата Обама обещава да разкрие много любопитни и лични подробности от началото на живота си до стъпването в Белия Дом, включително и това как позицията му като президент на САЩ се е отразила на отношенията му с Мишел. Оказва се, че работата не е направила нещата никак лесни. 

"Въпреки успеха и популярността на Мишел, аз продължавах да усещам напрежение в нея, едва доловимо, но постоянно, като слаб удар на скрита машина. Затворени между стените на Белия дом, всичките ѝ поводи за разочарование станаха по-концентирани и ярки", споделя Барак на страниците на A Promised Land.

"Независимо дали ставаше дума за моята денонощна работа, начинът, по който политиката изложи семейството ни на атаки, или склонността на приятели и членове на семейството да се отнасят към нейната роля като второстепенна по важност", разкрива още той, уверявайки, че е имало вечери, в които мислите за "онези дни, в които всичко между нас беше по-леко, когато усмивката ѝ беше по-постоянна, а любовта ни по-малко обременена" са били повече от саморазрушителни. "Сърцето ми изведнъж се стягаше при мисълта, че тези дни няма да се върнат."

97

Преди няколко години Мишел, която наскоро стартира свой подкаст, също коментира в интервю как политическата кариера на съпруга ѝ е довела до предизвикателства за отношенията помежду им.

"Когато се ожените и имате деца, целият ви план се променя. Особено ако се ожените за някого с кариера, поглъщаща всичко. Опитах се да се справя с двете деца, докато той пътуваше напред-назад", коментира бившата първа дама, без да крие подробностите, че двамата са имали нужда от терапия, за да изгладят недоразуменията. 

"Изобщо не беше това, което си представях. Стана въпрос, че просто трябва да поработя над чувството си за щастие. Разбрах, че имам нужда от подкрепа, от неговата подкрепа, по мой собствен начин. Тогава нещата придобиха съвсем различен вид". 

A Promised Land излиза на 17 ноември, предварителна поръчка може да направите тук.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA