Сериалите, които да гледаме до края на годината

Бъдете сигурни, че някои от историите ще ви приковат пред малкия екран за часове.

Ася Иванова
Ася Иванова 14 декември 2023

Сериалите са това, което ни откъсва от забързания и натоварен работен ден и ни пренася в един по-лежерен свят, който ни предлага бягство от реалността.

Признаваме си, чрез героите, с които се "срещаме" влизаме в ролята на каквито си искаме – на интригуващ детектив, разкриващ всякакви заплетени престъпления, или имаме възможността да изживеем вълненията, покрай новооткритите си свръхестествени сили. Всичко това ни очаква този месец.

Сериали Букмейкър

БУКМЕЙКЪР, HBO MAX

"Букмейкър" е официалното завръщане на Чарли Шийн на малкия екран. При това в компанията на Чък Лори, създал оригиналния сериал "Двама мъже и половина" и образа на емблематичния "чичо Чарли". В пилотния епизод по HBO Max, Шийн играе себе си. "Bookie"  е черна комедия за живота на застаряващия букмейкър Дани, който се опитва да събере парите от длъжниците си. Той се среща с Чарли, който разкрива пълната промяна в живота си в последните няколко години. Изненадата е пълна с появата на друг актьор от сериала – порасналия Джейк (в чиято роля влиза  Ангъс Т. Джоунс).

Сериали LAWMEN: BASS REEVES

LAWMEN: BASS REEVES, SKYSHOWTIME

Lawmen: Bass Reeves е нов сериал антология, а в първите осем епизода ще се запознаем с историята на най-легендарния служител на закона в Дивия запад: Бас Рийвс (Ойелово). Ще проследим развитието на Рийвс и възхода му от роб до служител на реда като първия черен маршал в САЩ на запад от река Мисисипи. Въпреки арестите на повече от 3000 престъпници през цялата му кариера, тежестта на значката е огромна и той се бори с моралните и духовните последици, които трябва да понесе любимото му семейство.

Сериали Slow horses

SLOW HORSES, APPLE+

Третият сезон отново ни среща с алкохолизирания и безпардонен следовател Джаксън Ламп, в чиято роля влиза страхотния Гари Олдман. В новите епизоди Ламп и познатата група от агенти на MI5 ще се изправят срещу големите шефове на шпионската им организация, след като член на екипа им е отвлечен и тръгват слухове, че се готви закриването на отдела им.

Сериали Ани Ребъл

АНИ РЕБЪЛ, STAR LIFE

Сериалът се завръща със своя седми сезон, в който Ани Ребъл отново ще се изяви като защитник на по-слабите и онеправданите. Вдъхновена от живота на Ерин Брокович в днешни дни, Ани "Ребъл" Бело, е адвокат от работническата класа без юридическо образование. Тя е забавна, интелигентна и смела жена и е искрено загрижена за каузите, за които се бори и за хората, които обича. Когато Ребъл влиза в битка за нещо, в което вярва, тя е готова на всичко, за да спечели.

Сериали The crown

THE CROWN, NETFLIX

Финалните епизоди на "The Crown" ще покажат сватбата на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс, златния юбилей на кралица Елизабет II и началото на романса между принц Уилям и Кейт Мидълтън. Ако сте били леко разочаровани от първа част на шести сезон, за част две все още има надежда. Създателят на сериала Питър Морган обещава, че сцените между Кейт и Уилям са "приковаващи" вниманието.

Сериали Пърси Джаксън

PERCY JACKSON AND THE OLYMPIANS, DISNEY+

"Percy Jackson and the Olympians" е сериал, насочен най-вече към тийнейджъри и млади възрастни. Премиерата му ще бъде на 20 декември. Фантастичната истоия ни среща с 12-годишният Пърси Джаксън, който тепърва открива своите свръхестествени сили и трябва да се примири с тях. В този момент бог Зевс го обвинява, че е откраднал "господарската светкавица" и Пърси трябва да докаже, че това не е така. За целта ще трябва да прекоси Америка, за да я намери и да възстанови реда на Олимп. 

Сериали МАКДОНАЛД И ДОДС

МАКДОНАЛД И ДОДС, STAR CRIME

В новия сезон на сериала, отново ще се срещнем със странната детективска двойка Макдоналд и Додс. Амбициозният криминален инспектор Макдоналд е костеливо и целеустремено ченге и разрешава случаи чрез непреклонната сила на волята си. Партньорството й с кроткия и смирен ветеран сержант Додс е истинско предизвикателство, което много скоро се превръща в едно бурно, забавно и много ефективно партньорство. Двойката детектити отново се завръща в живописния Бат, за да разреши четири нови мистериозни убийства.

Сериали MURDER IN BOSTON: ROOTS, RAMPAGE AND RECKONING

MURDER IN BOSTON: ROOTS, RAMPAGE AND RECKONING, HBO MAX

Сериалът разказва за случай от 80-те години на миналия век, който възражда напрежението между жителите и полицията в бостънския квартал Мишън Хил. През есента на 1989 г. Чарлз "Чък" Стюарт се обажда на телефон 911. Той съобщава, че с бременната му съпруга Карол са простреляни от цветнокож служител на реда. Кримката проследява убийството на Карол и последвалото разследване, което разпалва расово напрежение в Бостън. На фокус са расистките изблици, медийния шум, нарастваща вълна от престъпления и недоволството към полицията.

Сериали Берлин

БЕРЛИН, NETFLIX

Ако сте сред феновете на хитовия сериал "Money Heist" (La Casa De Papel), то сега ще видите предисторията на един от главните герой. Първият епизод на "Берлин" е на 29 декември и ще се фокусира върху живота на Берлин, който е изигран от Педро Алонсо. Действието се развива в Париж - преди събитията от "Money Heist". Героят и майсторска банда обирджии се събират в града на любовта, за да планират един от най-амбициозните си обири досега. 

Сериали THE FAMILY PLAN

THE FAMILY PLAN, APPLE+

Марк Уолбърк влиза в ролята на мистериозния и на пръв поглед съвсем обикновен Дан Морган, който се изявява като продавач на коли и баща на три деца. Той обаче крие тайни от миналото, за които никой не знае – той е убиец, ликвидирал опасни престъпници. В епизодите ще видим как Морган е принуден да се върне към стария занаят, без семейството му да разбере. Това се случва, след като враговете му го откриват и научават кой всъщност е той.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA