Елена Златева: Нужно ли му е на щастието свободно време?!

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 05 август 2019

По случай 15-годишнината на списание GRAZIA, поканихме известни и талантливи българки да разкажат на читателите ни и да покажат в снимки какви са били в тийнейджърските си години. Една от тях е Елена Златева -  бивша състезателка по художествена гимнастика, сега модна дизайнерка, носителка на първа награда от националния финал на световния конкурс Triumph Inspiration Award 2012, носителка на наградата "Най-добър млад дизайнер" за 2018 г. на наградите "Златна игла", създателката на прекрасни котюрни рокли и отличена в категория "Дизайнери" на ежегодната церемония "Жена на годината" на списание "Грация" 2018 г. Вижте какво сподели с нас Елена за своите млади години.

Елена Златева
Елена Златева на 15

Помниш ли 15-ия си рожден ден? Как го отпразнува?

Да! Все още не е толкова далеч във времето и помня. Бях вече пораснала гимнастичка, в разцвета си. Семейството ми беше в Пловдив, а аз живеех в залата на „Герена” в София от 2 години, където тренирах. Живеех с още поне 10 момичета в залата. Помня, че за 15-ия ми рожден ден се натоварихме в две коли (по 5-6 човека в кола) - всички малки, кльощави момичета - до вкъщи в Пловдив за уикенда. Беше традиционното за мен домашно парти. Със задължителния креативен, шантав dress-code (изкарвахме два гардероба с дрехи в средата на стаята и си правихме ревюта), разбира се, музика и най-важното за гимнастичките - много храна!

Беше ли послушна на тази възраст?

О, да!... Е, според мен. Спортът ни прави дисциплинирани машини.

Липсва ли ти нещо от тези години? Какво?

На 15 си е същото, като на 15х2! Както сега, така и тогава бях целодневно заета и често изтощена. Още се чудя как намирах време да съм щастлива... Или пък на щастието не му е нужно свободно време?!

В какво вярваше, когато беше на 15, в което вярваш и до днес?

В себе си! На 15 все още не знаех, че вярвам в себе си. Сега постепенно започвам да разбирам.

Каква ще стане Елена , когато порасне?

Това все още не ми е известно и слава Богу! Но, дано е по-далеч по пътя и времето. А когато стане, надявам се да съм доволна от себе си...

Елена Златева
Елена Златева на 15

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA