„Опасността привлича жените" – Венсан Касел за своите жени, наркотиците и актьорската игра

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 23 октомври 2019

Венсан Касел живее между Париж, Бразилия и Лос Анджелис, жени се за жени - феминистки и не съжалява за употребата на наркотици. За това и много повече 52-годишният актьор разказа пред френското издание Vanity Fair, на корицата на което се появи този месец. По-долу ви предлагаме емблематични цитати на Венсан от това интервю по най-различни теми.

„Сърфингът е момент на самота. Когато си във водата, ти се налага да се бориш. Когато една вълна се разбие, ние не знаем каква форма ще приеме. Идеята е да останеш изправен на краката си възможно най-дълго, заемайки красиви пози. Това е като романтична или приятелска връзка, филмова сцена или кариера. Това прилича на живота.”

„Когато бях млад, често играех лоши момчета, защото знаех, че мистерията и опасността привличат момичетата."

„За мен актьорската игра е начин да се изолирам от реалността. Когато си направил успешна сцена, всичко останало губи значение. Когато правим това, което ни храни на такова клетъчно ниво, това дори не е работа. Да си актьор е лесно. Трудно е да го признаеш! Да се отървеш от тези юдео-християнски принципи, според които трябва да страдаш, за да направиш нещо стойностно.”

„Имам нужда от твърде много свобода, за да бъда зависим от наркотиците. Днес няма да ги използвам, но не съжалявам за киселината, гъбите, екстазито. Компаниите забраняват наркотиците, защото те дефрагментират твърдия ви диск и предлагат различна перспектива от тази, която вече са ви вменили. Спомням си как се опитах да убедя моя 73-годишен баща да вземе аяхуаска. Този опит му позволи да погледне на протестантското си образование от друг ъгъл.”

„Женя се за независими жени. Без дори да се обявяват за активистки, Моника и Тина са такива, благодарение на техния начин на живот, на образите си, на техните изисквания. Един ден дъщеря ми Дева ме попита дали е вярно, че мъжете печелят повече от жените. Отговорих, че това е нечестно и че не бива да се оставя така. И вярвам, че новото поколение ще бъде по-малко фокусирано върху религията и установения ред... То ще откаже да приема подобен дисбаланс.”

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA