Димитър Калбуров: Мъжете не са романтични, защото смятат, че жените не ценят романтиката

В откровен разговор за жени и любов разнищихме романтиката и защо думата "трябва" е забранена

Силвия Канин
Силвия Канин 28 март 2020

Красив, забавен, млад, обаятелен писател – това са думи, които перфектно описват Димитър Калбуров. Освен на впечатляващи продажби на книгите си Димитър се радва и на многобройни фенки. Дали причината е, че да излизаш с писател е доста секси? Или пък романтичната му душа е оценена по достойнство от дамите? С Димитър потърсихме отговор на тези и други въпроси...

Рядко се срещат млади и симпатични мъже с твоята професия. Впечатляват ли се жените от това, че си писател? Ти използваш ли го като тайно оръжие?

Когато се впечатляват, със сигурност не пропускам да наклоня везните в своя полза, но това сякаш е в рамките на нормалното. Представям си, че хората, които работят в зоологическата градина, често ходят на срещи, яздейки слонове. А и в действителност не съм сигурен колко точно фактът, че си писател, има потенциал в отношения, в които човекът срещу теб изобщо не се интересува от темата, за която можеш да говориш най-много.

Нямам представа дали мъжете вече не са романтични, но ако не са, вероятно е, защото смятат, че жените не ценят подобни действия

Само на хартия ли си романтичен? Защо мъжете вече не са романтични?

Не, с доста остри уши съм и, ако в течение на разговора жената спомене, че харесва еди-какъв си шоколад, то вероятността следващия път да донеса точно такъв, е стопроцентова. Нямам представа дали мъжете вече не са романтични, но ако не са, вероятно е, защото смятат, че жените не ценят подобни действия, което според мен не е съвършено вярно.

Каква трябва да е една жена, за да накара сърцето ти да бие със „158 удара в минута"?

Думата „трябва" ми е може би най-нелюбимата в целия ни език. Нищо не „трябва". Поведение, което би ме изнервило в една, може да ми хареса в друга. Приятно е хората да бъдат това, което са в действителност, без да мерят на везна всяко изречение и маниер. Когато отсреща стои правилният човек, онова, което смяташ за свой огромен недостатък, няма да е от значение.

Вижте тази публикация в Instagram.

Еми здрасти.

Публикация, споделена от Dimitar Kalburov (@kalburov) на

Една ли е жената, която те вдъхновява да пишеш?

Знаейки как хубаво една жена може да ти се разположи в съзнанието, не ми се и мисли какво би станало, ако са повече.

Има ли за теб значение професионалният път, по който върви обектът на твоите чувства?

Не, но не съм сигурен доколко бих могъл да съм любяща и подкрепяща половинка, ако кариерата, която преследва, е в порноиндустрията. Като цяло не обичам да се бъркам в ничий живот, но определено ми допадат хора, които знаят какво точно искат и имат що-годе някакъв план как да го постигнат.

Текст: Елина Марковска
Фотография: Instagram

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA