Мария Драганова между луксозните стоки, youtube и Лондон

Родната красавица заминава за английската столица и там открива... себе си!

Силвия Канин
Силвия Канин 03 април 2020

Тя знае как да прави youtube видеа, с които да ни накара да искаме всичко, което притежава... Нейното име е Мария Драганова и я следваме от много време. Гледайте я, прочетете я и ще разберете защо я харесваме. Представяме ви интервю с Мария от архива на списание GRAZIA.

Мария, кога и как замина за Лондон и можеш ли да кажеш, че днес той е твоят втори дом?

Пристигнах в Лондон през 2010 година. Лондон беше една от дестинациите, които не бях посещавала преди. Исках да продължа образованието си в чужбина и реших, че ще е тук, бях приета в университета, в който исках, със специалност икономика. След като се установих и създадох нови приятелства, започнах малко по малко да  опознавам града и да научавам колко е разнообразен, как всяка област има свой собствен стил и атмосфера. Вече мога спокойно да кажа, че смятам Лондон за мой втори дом. Този град ме научи да бъда самостоятелна, да порасна по-бързо и да съм по-организирана. Харесва ми да бъда предизвиквана и Лондон определено ме изкара от комфортната ми зона и ме направи по-силна!

Как стана влогър?

Винаги съм имала интерес към модата, нови тенденции и козметични продукти. С години наред следя youtube-ъри но винаги сякаш нещо ми липсваше в техните влогове. Ето защо реших да пробвам и да снимам това, което на мен ми харесва и което също мисля, че ще бъде интересно на другите. Инвестирах в малка камера, подходяща точно за такива видеа, и започнах да снимам. Първото видео ми отне 2-3 дни да го обработя, тъй като си нямах идея как да използвам програмата. Мислех си, че никой няма да ми гледа видеата! Не бях казала на моите приятели какво правя, защото не знаех как ще реагират. На другата сутрин, след като качих първото си видео, се събудих приятно изненадана, като видях положителния отзив. Това ме мотивира още повече да продължавам да качвам видеа. Впоследствие инвестирах в нова камера и осветление. Винаги съм била критична към себе си и перфекционист с поглед към дребните детайли, и се старя да създавам видеа с хубаво качество. В началото ме беше страх от камерата - бях доста притеснителна, което след известно време се промени и станах малко по-уверена в себе си. Все още има какво да се подобри, но съм много горда с това, което научих и успях да постигна за краткото време, откакто започнах канала си.

Колко часа на ден прекарваш с камера в ръка?

Различно, но доста! (Смее се.) Ако снимам видео вкъщи, ми отнема около час да го заснема. След това още няколко часа - до ден, да го обработя, в зависимост от видеото. За влоговете определено доста повече. По принцип 2 дни от седмицата снимам и още толкова обработвам, което ми отнема доста време, тъй като винаги си мисля, че може да стане и по-добре! Тъй като също много държа на Instagram профила си (@mariaxxd), обичам да качвам хубави и интересни снимки с високо качество.

Вижте тази публикация в Instagram.

CC Teddy 🧸 @chanelofficial

Публикация, споделена от Maria Draganova 💋. ⠀⠀⠀ (@mariaxxd) на

Старая се 1 или 2 дена в седмицата да излизам да правя снимки с различни дрехи, за да имам материал и за последователите ми в платформата. Някой път, ако имам натоварена седмица, излизам с приятелите ми и снимаме няколко различни аутфита на различни места. И понеже много често ми задават въпроса къде се преобличам, ще отговоря сега - налага се да се преобличам навън. В началото ми беше странно, но е честа практика при всички блогъри да се преобличат в хотели, коли, публични тоалетни, близки магазини и т.н

Често обвиняват красивите жени, че някой мъж се грижи за тях, че им купува дрехи, обувки, води ги на почивки. Колко от прекрасните неща, които виждаме във влога ти, са купени с пари, които си изкарала от youtube?

Дразня се на тези депресивни полови стереотипи за жените и парите. Такива изказвания на хората изглеждат странно анахронични в настоящия ни свят, където се аплодира способността на жените да се самоиздържат и глезят. Аз не бих искала да бъда нечия собственост или да завися от някого. Зад мен определено не стои мъж и не получавам безплатни чанти и обувки. Винаги съм се справяла сама и не съм разчитала на никого. Понякога съм се лишавала от дадени неща, за да мога да си позволя нещо и съм поставяла с приоритет желанията си.

За някои хора е приоритет забавлението, за други пътешествията, за трети нещо друго. Аз винаги съм се концентрирала над това, което искам, и следвам мечтите си.

Както при повечето блогъри, понякога ми се предоставя възможността да показвам и изпратени ми pr (спонсорирани или безплатни) продукти. Но всички тези ще видите едва след като преценя дали наистина ми харесват и дали аз бих извадила пари от портмонето си, за да си ги купя. Всичко останало, което виждате в канала ми, е закупено с мои пари, изкарани чрез много работа - това ми дава усещането за постижение и няма нищо по-хубаво от това.

Колко струва да си фешън влогър?

Скъпо е! Струва много усилия, много труд, много търпение, много постоянство и истинска страст. Ох, и понякога много малко сън. Енергията, позитивното настроение, модата, това, което искам да постигна, хората които искам да вдъхновя, всички тези неща ме карат да се движа напред в продължение на 7 дни в седмицата.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA