ЕКСКЛУЗИВНО: Маите Перони, ще я познаете по непокорния глас

Като истинска фатална жена от филм ноар, посрещаме Маите Перони на страниците на GRAZIA в специален разговор за живота извън зоната на комфорт.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 28 ноември 2020

• ФОТОГРАФИЯ: Sergio Valenzuela • СТАЙЛИНГ: Gerard Angulo • ГРИМ И КОСА: Luis Gil • ПРОДУКЦИЯ: Step On Fashion • ГАРДЕРОБ: Боди Ana Locking, гривна Marika Vera, дънки Pull&Bear, ръкавици Jose Sanchez, обици H&M 

• ФОТОГРАФИЯ: Sergio Valenzuela • СТАЙЛИНГ: Gerard Angulo • ГРИМ И КОСА: Luis Gil • ПРОДУКЦИЯ: Step On Fashion • ГАРДЕРОБ: Боди Ana Locking, гривна Marika Vera, дънки Pull&Bear, ръкавици Jose Sanchez, обици H&M 

• ФОТОГРАФИЯ: Sergio Valenzuela • СТАЙЛИНГ: Gerard Angulo • ГРИМ И КОСА: Luis Gil • ПРОДУКЦИЯ: Step On Fashion • ГАРДЕРОБ: Боди Ana Locking, гривна Marika Vera, дънки Pull&Bear, ръкавици Jose Sanchez, обици H&M 

Може да се каже, че „следвам" Маите Перони още преди времето, в което стана възможно това да се случва в Instagram. Имам предвид от стремглавия актьорски дебют в тийнейджърската теленовела „Непокорните", успяла да я направи звезда, до музиката, затвърдила този статут не само в Мексико, но и навсякъде по света. Когато горещата фотосесия на тези страници достигна до екипа на GRAZIA, усетих страшно приятно вълнение на фона на всички безчувствени моменти, които 2020-а донесе със себе си.

Възможността да поговорим лично дори не коментирам, защото в реалния живот Маите е не по-различна от тази, която сме свикнали да виждаме на екран или да чуваме в слушалките си – талантлива, очарователна, емоционална и креативна персона, оценяваща високо възможността да… прегръща близките си хора. Сега обаче се налага да го прави виртуално и затова споделя, че периодът на социалната изолация не е бил никак лесен. Въпреки това тя все пак успява да насочи енергията си към подготовката за специалния концерт на групата от „Непокорните" RBD. Именно той ще бъде първото им общо шоу след редицата успешни турнета в края на първото десетилетие от века.

Подробности за него имаме в ексклузивното ни интервю, в което не пропуснахме да обсъдим и последния хит на Netflix Dark Desire. Маите знае отлично, че той е доста далеч от зоната ѝ на комфорт и всичко, което сме свикнали да виждаме с нейно участие до този момент. И точно това му е хубавото! Не само защото на испански всичко звучи по-добре…

Винаги съм харесвал музиката, филмите и като цяло латино културата. Кажи ми, че не съм единственият, който вижда латино проектите да преобладават в света на шоубизнеса сега?

Така е. За щастие, латино проектите сега са по-силни от всякога… музика, филми, сериали. Говорейки за себе си, мога да кажа, че Netflix, Amazon Prime Video, Pantaya, Claro Video и MGM TV Internacional ми дават шанса да влизам в много по-различни роли от тези, в които участвах преди по телевизията. Страхотно е да знаеш, че хората по света се наслаждават на проекти, които правим с любов в Мексико.

Понякога обаче сме склонни да слагаме етикети на всичко. Мразиш ли това?

Наистина, хората имаме способността да съдим, преди да сме опознали. Няма значение дали става въпрос за човек или проект, първо трябва да дадем шанс, за да усетим истинската есенция на нещата.  

Поздравления за забележителния успех на Dark Desire! Проектът сякаш те изпрати далеч от зоната ти на комфорт. Как успя да се справиш толкова добре с образа на Алма?

Беше истинско предизвикателство да бъда част от Dark Desire. Точно както каза, това е много различна роля в сравнение с тези, които съм играла преди. Страхотно е, че сериалът беше в топ 10 най-гледани продукции в повече от 77 страни! По някакъв начин аз и Алма си приличаме. Винаги съм се интересувала от темата за жените и техните права и възможности, точно като Алма, за която е изключително важна подкрепата за хората в неравностойно положение, включително и жените в Мексико. Говорейки за това, бих искала да ви споделя, че вече съм част от страхотното семейство на Save the Children Mexico. Благодарение на тях подкрепяме деца, които, за съжаление, не се радват на любов и уважение.  

Кои сериали са в твоя личен watch list?

През карантината гледах мексикански филми – Se Busca Papá например, който беше пуснат в Netflix преди няколко седмици. Също така помолих моите последователи в Twitter да ми препоръчат филми и сериали, така че сега в списъка ми са Grey’s Anatomy, Anne with an E, The Haunting of Bly Manor и La Casa de Papel. Имам какво да гледам.

Eclipse De Luna е страхотен албум. Да очакваме ли нова музика?

Да имам такъв музикален успех е истинска мечта, превърната в реалност. В момента съм решила да вложа цялата си енергия във филми и сериали. Искам да изиграя роли, които да предадат истински емоциите на всички силни жени, търсещи гласа си.

Невъзможно е да не спомена Rebelde. Сподели ни кое е най-бунтарското и непокорно нещо в теб?

Когато бях малка, крадях вафли. (Смее се.) Спомням си, че веднъж откраднах химикалката на един съученик. Когато майка ми разбра, ме накара да му я върна и това беше адски засрамващо. 

Какво да очакваме от виртуалното събитие на 26 декември?

Ще е празненство на музиката, парти. Искаме да отпразнуваме песните, които описват нашето поколение. Ще бъда на сцената с Анаи, Кристиан и Кристофър. Вълнувам се! Мислим за много идеи, за да направим този ден специален за нас и нашите фенове. Репетираме виртуално заради пандемията. Всеки, който чете това и няма билет, може да се сдобие с такъв на seroparecer.world.

Тази година промени всичко около нас. Каква е твоята дефиниция за „новото нормално"?

Мисля, че всички трябва да действаме като екип. Трябва да се погрижим за себе си, за да можем да помогнем и на останалите. Започнахме да живеем по различен начин и за мен това е трудно, защото искам да прегръщам хората, които обичам. В началото на карантината се опитвах да контролирам всичко, но разбрах, че е напълно невъзможно. Трябва да оставим нещата да се случват, да сме фокусирани над хубавото, да се поддържаме в добро настроение, да сме информирани какво се случва по света, но не и да навлизаме в зоната на параноята.

Ако има нещо за теб, което не бихме могли да открием в интернет… какво би било то?

Нямам идея. (Смее се.) Почти всичко е там! Може би няма да намерите информация и много снимки от детството ми, заради факта, че тогава не бях част от тази индустрия.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA