ЕКСКЛУЗИВНО: Ана Улару е готова да завладее света

Съветваме ви да запомните името на Ана Улару още сега. Ще го виждате все по-често занапред... и определено ще ви хареса!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 декември 2020

Ана Улару е „добре, щастлива и у дома в Берлин", когато даваме начало на виртуалната ни среща за ексклузивното интервю на следващите редове. Румънската актриса е новата суперзвезда, заслужаваща цялото ви внимание. Започва кариерата си, когато е само на девет, а зад гърба си вече има над 40 роли в различни проекти за малкия и големия екран. Работила е с Киану Рийвс и Том Ханкс, но най-големият ѝ успех е хитовият сериал "Алекс Райдър", където изиграва главния антагонист Ева Стеленбош. Поредният премиерен епизод от поредицата ще бъде излъчен тази вечер от 21:00 ч. в ефира на AXN България, с любезното съдействие на които успяхме да осъществим това интервю. И за което искрено им благодарим!

Превъплъщаването в образа на въпросния "фин и смъртоносен злодей" не е било никак лесно, но Улару го кара да изглежда като детска игра. Тя запълва екрана, привлича с магнетизма си и просто те кара да не отделиш поглед от нея. Ценно умение, ако имаш желание да бъдеш сред „големите". Въпреки впечатляващата си автобиография обаче, Ана е здраво стъпила на земята, няколко крачки встрани от суетата и напълно наясно със себе си. GRAZIA успя да открадне малко ценното ѝ време, за да си поговорим за красотата в несъвършенството, за хубавите снимки, за добрите актьори, за любовта… и, уви, за годината, в която се научихме да бъдем „по-човечни и мили".

757

Тази година бе много неща, но най-вече странна. Как би я описала на някого, който все още не е роден?

Ха, страхотен въпрос! Предполагам, че бих казала, че е година, в която всичко, което по принцип приемаме за даденост, се сблъска със знака „стоп" – срещите с приятели, семейство, онези хора, които са ни близки, мненията, които ни вдъхновяват. Всички малки неща, които обичаме – ваканции, ходенето на кино, на театър или на концерт, също. Извиненията от рода на „нямам време за това", „ще остана вкъщи, за да гледам телевизия", „излизането навън е загуба навреме", „ще видя баба следващата седмица" просто ни се изсмяха иронично в лицето. Определено се научихме как отчаяно да искаме разходки в парка, как да се молим за намаляване на рестрикциите, да мечтаем за моментите преди това и най-вече да осъзнаем колко много имаме нужда един от друг. Бих казала, че изживяхме година, в която се научихме на състрадание и грижа за останалите, но и година, донесла със себе си много егоизъм, жестокост и разделения. Така че, да, определено говорим за този смъртоносно опасен вирус, но и за възможността да докажем себе си като човечни и мили.

Ти как успя да се справиш със социалната изолация?

Беше хубаво да направя крачка встрани от постоянното его и ориентираното към кариерата мислене, за да погледна света, да бъда това, което съм и да се радвам на любовта и живота. Правих музика, написах сценарий с партньора си, четох много и гледах филми, открих радостта от спорта и грижата за тялото чрез медитация. Прекарах известно време в кухнята. Хубаво е да знаеш всяка съставка, която слагаш в устата си. Както и жестът, за да бъде приготвена храната.

Един от най-големите ти проекти до този момент е ролята в „Алекс Райдър", който в момента гледаме в България. Разкажи ни повече за работата по него!

Беше красиво преживяване да споделя екрана с тези невероятно талантливи, интелигентни професионалисти и млади таланти. Удоволствие да гледам работата им и да играя срещу тях, както и да се забавляваме по време на импровизираните ни тенис турнири. Обичам начина на работа на Андреас Прохазка, хуморът и щедростта му също. И страхотните локации, на които снимахме!

Ева Стеленбош e подлият, изключително умен и на моменти дори зловещ антагонист в сериала. Трудно ли се играе подобна роля?

Не знаех колко трудно ще бъде, рядко можем да сме сигурни. Беше забавно да си я представя, докато записвах видео за кастинга от Лос Анджелис, използвайки моя инстинкт в рамките на шестминутна сцена. Хареса ми и прослушването във втората част на кастинга, защото имах шанса да работя с Ото Фарант, изключително умен и щедър млад актьор. Наслаждавах се на целия процес на работата, включително и на първоначалните ми мисли за нейния характер, преди да мога да го оформя правилно. Създаването на образа беше много забавно - прекарвайки деня с нашия дизайнер, за да решим как ще изглежда Ева. Това ме подтикна да намеря начина, по който тя се движи, нейният общ ритъм. В това число влиза грубия грим и геометричната прическа. Намирането на гласа ѝ и липсата на оправдания само оживяват фанатизма и жестокостта на този фин и смъртоносен злодей.

57

Трябва да кажа, че се справи с образа ЗАШЕМЕТЯВАЩО! Винаги се чудя защо хората са привлечени от лошите герои на екрана. Имаш ли любим badass персонаж?

О, благодаря ти много! Мисля, че обикновено милите и слънчеви хора с големи сърца са привлечени от тази „друга страна". Има нещо интересно в търсенето на механизмите, които движат тези герои и нещо красиво в това да влезеш надълбоко без последствия. Обожавам Гари Олдман, но да кажем, че „Петият елемент" ми е фаворит. Обожавам  Дани Хюстън в The Proposition, както и Сам Рокуел във всичко, което прави, без значение дали е злодей или не.

Какво прави един актьор наистина добър такъв?

Въображение, любопитство, отвореност към света, състрадание към човешките грешки и всички емоции, хумор. И огромна доза умение да не се вземаш прекалено на сериозно. Най-вече, желание да се отдадеш на дадена история, повече, отколкото на теб самия.

5845

Работила си с много холивудски звезди, Киану Рийвс е един от тях. „Големите" в Холивуд ли са тези, с които можеш да говориш свободно?

Абсолютно. Вярвам, че истинските „големи" имат тази красива, здраво стъпила на земята, щедра, мила и семпла чувствителност. И скромност. Всеки, който се хвали, държи като дива или не обръща внимание на останалите, е обречен на провал в даден момент. Том Ханкс е страхотен човек, веднага разбираш защо хората го обожават. Точно като Киану. Страхотни, невероятно интелигентни, талантливи, мили и забавни.

Когато правиш филм или сериал, винаги ли се появява мисълта дали ще се превърне в хит?

Мисля, че започването от тази гледна точка е сигурен начин за разочарование. Стартирам всеки проект с желание да дам максимума от себе си, да науча няколко нови неща и да взаимодействам на енергично и личностно ниво с други хора, без значение дали говорим за реални или измислени. Понякога попадам в капана на социалните мрежи, но давам крачка назад и си спомням, че върша тази работа за чисто удоволствие и за нещата, на които може да ме научи по отношение на дълбочина.

Instagram акаунтът ти е пълен със страхотни фотографии. Кога започна да се занимаваш с тази своя страст?

Отново, благодаря ти, много мило! Не съм поствала скоро, защото започнах да виждам все по-голяма част от недостатъците на социалните мрежи, така че съм си взела дълга почивка. Иначе винаги съм обичала фотографията. И като наблюдател, и като активен участник. Купувала съм си различни камери през годините, но мисля, че 2019-а беше годината на моето осъзнаване, след като срещнах партньора си и обединихме нашите общо 40 камери. И двамата сме увлечени по фотографията и винаги на пътуванията си носим  поне 4 камери и чанта, пълна с ленти.

Моля те, сподели ни тайната на перфектната снимка.

Нямам такава тайна. Вярвам обаче, че несъвършенствата са ключовата съставка на цялата красота.

Как определяш успеха?

Да можеш да правиш онова, което обичаш в професионален план, където си пожелаеш, в контекст, който може да докосне сърца, промени гледни точки, накара хората да чувстват. И да имаш възможността да се отпуснеш финансово, когато почувстваш, че имаш нужда от почивка или просто искаш да захраниш по-експериментална страна от своята артистична същност.

88

Можем да открием почти всичко в интернет пространството, затова обичам да питам хората какво няма да намерим за тях там…

Наскоро започнах да уча как се свири на виолончело, за да избягам от ирационалния ми страх, че съм неспособна да овладея музикален инструмент. Имам доста малко търпение в процеса на учене. (Смее се.)

Банално е да те попитаме какво ти предстои. Затова ще те попитаме колко изненадани ще бъдем следващият път, когато те видим на екран?

О, бих казала много. Изчакайте премиерата на "Tribes of Europa”.

Гледайте "Алекс Райдър" всеки понеделник от 21:00 ч., само по AXN.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA