Джой Кориган винаги е истинска, точно заради това я харесвате

GRAZIA се отправя към слънчева Калифорния за ексклузивна и много интересна среща с ослепителната Джой Кориган.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 февруари 2021

Фотография: Matt Petranovic

Джой Кориган е израснала в семейна ферма, заедно със своите шест братя и три сестри. Признава, че когато е била малка, не е разполагала с "много", затова сега цени всичко, което има. Говорим за собствен моден бранд, десетки кампании за Jimmy Choo, Roberto Cavalli и Vivienne Westwood, корици за немалко модни издания и почти 700 хиляди последователи в Instagram. А това дори не е всичко.

"Имахме малко, но научихме много един от друг. Не бих заменила детството си за нищо на света"

Кориган има особена страст към животните, помага, винаги, когато може, готви и за разлика от доста други супермодели, не брои калориите си. Какво я прави различна ли? Фактът, че цени високо малките неща в живота. Благодарна е за фермерския пазар в близост до дома ѝ, откъдето всяка събота пазарува плодове, зеленчуци и цветя. Благодарна е за социалните мрежи, които ѝ помагат да поддържа връзка със семейството си по време на пандемията (правят Zoom срещи всяка събота, баба ѝ също взема участие), благодарна е и за банановия хляб.

Да, нямаше как да не я попитаме, но съдете 2020-а за това. Какво друго ни сподели Джой директно от кухнята си в Ориндж Каунти? Вижте сами в нейното ексклузивно интервю за GRAZIA България!

57

Да започнем от твоите почти 1 милион последователи в социалните мрежи. Мястото под светлината на прожекторите направи ли те по-уверена?

Да, помогна ми да се почувствам комфортно и да покажа всички страни от себе си. Научих се, че хората са склонни да обичат всяка част от теб, когато си искрен и истински.

Как обаче се справяш с напрежението, когато знаеш, че немалък брой хора следват всяка твоя крачка? 

Свикнах да споделям личния си живот и се опитвам да използвам гласа си за добро, винаги, когато мога. Натискът постоянно да предлагаш качествено съдържание може да бъде изтощителен, но се радвам, че хората обръщат внимание. Това отнема част от напрежението и прави фактът, че мога да влияя и забавлявам останалите, наистина забавен.

Знам, че си едно от 10 деца в семейството. Кажи ни как изглежда домът ви, защото, честно казано, просто не мога да си представя.

С 6 братя и 3 сестри в една огромна ферма, у дома винаги беше супер забързано. Спомням си как като дете изграждах крепости с братята си и яздех коне със сестрите си. Тъй като всички се обучавахме вкъщи, трябваше дори да им помагам, когато започваха да четат и пишат. По това време имахме малко, но научихме много един от друг. Не бих заменила детството си за нищо на света. 

57

Твоят бранд Naked Species координираш именно със сетра си. Лесно ли се получават нещата, когато са замесени семейните отношения? 

Ежедневното организиране на моден бранд не е разходка в парка. Заедно със сестра ми често се сблъскваме с различни предизвикателства, но се справяме. Аз се фокусирам върху креативната страна на бизнеса, докато тя организира и движи бизнес нещата. Може да се каже, че сме перфектният отбор в тази трудна индустрия, където лоялността и доверието не се намират лесно. 

Сама правиш дизайна на всеки един модел от бранда. Как успяваш?

Винаги, когато се чувствам вдъхновена, грабвам молив и започвам да правя скици. Вдъхновявам се от животни, които виждам в природата, хора, с които се разминавам на улицата, цветове, принтове и всичко, което грабва окото ми. Опитвам се да вкарвам нещо от себе си във всеки дизайн. Да обичаш и носиш нещо различно прави нещата наистина забавни, особено когато става дума за нещо, което не си виждал досега.

10% от продажбите дарявате на организации, които са посветили дейността си на застрашени животински видове. Имаш ли някакви животинки вкъщи?

Иска ми се, но в момента съм прекалено заета и нямам нужното време, с което един собственик на животно би трябвало да разполага. Израснала съм с толкова животни, колкото не можете да си представите. Имахме лами, коне, овце, кози, кучета, зайци, кокошки и патици. Искрено ми липсват тези специални връзки с тях и се надявам един ден да имам собствена ферма за коне.

Не можем да отречем, че кариерата ти на модел е твоята най-голяма страст. Била си част от много ревюта и модни кампании, има ли такива, които никога няма да забравиш?

Мисля, че всяка работа си има своята позитивна страна. Сред любимите ми моменти определено са една гола фотосесия върху кон в Колумбия, ревюто за Roberto Cavalli и снимки за една кампания на Jimmy Choo, които направихме със световноизвестния фотограф Ранкин в Лондон. 

57

"Хората са склонни да обичат всяка част от теб, когато си искрен и истински"

Голяма част от брандовете правят дизайнерски колаборации помежду си. С кой ти би искала да си партнираш за Naked Species?

Бих искала да видя Naked Species в партньорство с Moncler за спортна зимна колекция!

Кажи ни, моделите ядат ли нещо друго освен плодове и зеленчуци? 

Хапвам доста неща, но главно се придържам към нисковъглехидратно меню на растителна основа. Закусвам боровинки с кокосов йогурт и семена от чиа, за обяд имам печено телешко с авокадо и целина. Вечер обикновено готвя сьомга със салата и кафяв ориз. За междинните закуски - краставици, манго, замразено грозде или веган йогурт. Ако се храня пълноценно и само когато съм гладна, не мисля, че има нужда да броя калориите си.

Готвенето ново хоби ли е или страст от дълго време насам?

С прекараното изключително много време вкъщи, беше забавно да експериментирам с нови рецепти. Винаги съм обичала да готвя и когато нещата се завърнат към нормалното, планирам да го правя няколко пъти седмично. Чувствам се по-добре, когато знам какво има в храната ми.

57

Няма правилен начин да зададем този въпрос, но 2020-а ни предизвика. Можеш ли да приготвиш бананов хляб?

Да! (Смее се.) Опитвам се да не го правя, защото не мога да изям само едно парче.

Дизайн, социални мрежи, мода... имаш и известен опит в актьорската кариера. Сподели ми, че си работила с Брус Уилис и Арнолд Шварценегер.

Не можех да повярвам, че съм на една снимачна площадка с тях. През целия си живот съм мечтала да работя като актриса и с много упорита работа, успях да получа малки роли в няколко големи филма. Бях зашеметена от работата и таланта на тези хора. Те ме вдъхновиха да търся по-големи роли, така че очаквайте повече от Джой на големия екран през 2021!

Май никой не прави големи планове за бъдещето. Имаш ли някакви за тази година?

Плановете ми винаги се променят, така че се опитвам да не ги ограничавам. Когато международните пътувания са възможни отново, ще направя екскурзия до Аржентина, за да видя семейството си. Планирала съм и благотворителна работа в Африка, в помощ на слоновете и носорозите. Може да посетя и България, защото винаги е била в списъка ми.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA