Галя Симеонова знае, че спонтанните неща са най-красиви

Хей, следващият участник в звездния отбор за #BringTheBloggers Vol.7 е слънчевата Галя Симеонова.

Блогър, влогър, майка, щастлива жена. Това е описанието, което ще откриете в bio-то на IG акаунта на Галя Симеонова. Очарователната блондинка има вярна аудитория, следваща всяка нейна крачка и вече има категорично място сред обичаните лица в българското онлайн пространство.

Точно заради това я каним за следващото издание на любимата конференция #BringTheBloggers, която се завръща в любимия Пловдив!

Датата е 22 юли (четвъртък), началният час - 16:00 ч., локацията - хотел Империал. Входът е безплатен, но изисква предварителна регистрация с две имена на имейл events@atticaeva.bg.

Наскоро в Instagram каза, че клишето е един от най-точните начини да изразим себе си. Кой е най-баналният въпрос, който са ти задавали?

Без колебание ще отговоря: „Не мислиш ли да имаш още едно дете?" Генерално мисля, че всякакви въпроси от това естество са твърде лични и често пъти хората проявяват голяма доза нетактичност, задавайки ги. Да не говорим, че отговорът би могъл да бъде свързан не просто с нежелание, а и с проблем. Слава Богу, нямам такъв, но да коментирам личните избори, касаещи семейство ми, за мен е не просто банално, но и неприятно.

И все пак не си от хората, които крият важните семейни мигове, нали?

Споделям дотолкова, доколкото мисля, че е редно – поне според моите разбирания. Има неща, случки, събития, мигове, които предпочитам да запазя само за себе си и близките си. В никакъв случай не бих изложила целия си живот на показ онлайн.

Синът ти вече е относително голям. Помага ли ти по някакъв начин при подготовката на постове, снимки и т.н.? Любопитно ли му е?

Любопитен е, интересно му е, харесва му, понякога го включвам. Нормално, той е в центъра на моята малка вселена. Помага ми с усмивката и присъствието си.

Как би реагирала, ако след няколко години ти каже, че иска да стане Instagram звезда?

Ще го подкрепя каквото и да реши. Така както моите родители винаги са били до мен. Не съм от онези амбициозни майки, които държат детето им да ходи на 3 вида спорт, 4 езика и безброй занимания, без никакво свободно време за игри. Мога да го насочвам и напътствам, без да „режа крилцата" му. Ще му дам пълната свобода да „лети", но и не бих му спестила градивната си критика, ако видя, че нещо не се получава.

57

Постоянно се говори за работата на инфлуенсърите и употребата на термина като цяло. С кое си съгласна и с кое - не?

Често пъти терминът „инфлуенсър" е обект на ирония, но пък аз с гордост го приемам. Защо бих могла да се притеснявам или да се чувствам неудобно? Ежедневно моите последователки ми пишат и изпращат снимки на десетки продукти, които са си купили след мои видеа и публикации. За мен есенцията на тази работа е да влияеш положително и хората да бъдат доволни от препоръките ти. Имам изключително вярна аудитория, която не бих подвела със съвети или опит и съм сигурна, че това се оценява.

Възможно ли е да има силно приятелство в онлайн пространството, а не просто общ бумеранг с чаши вино от време на време?

Да, защо не? Човек може да срещне сродна душа навсякъде! Все пак аз съм доста предпазлива в отношенията си с хората и моите най-близки и истински приятелства са проверени и доказани в течение на години. Животът ме е научил да бъда разумна и да не се доверявам лесно.

57

Всеки си има предпочитани ъгли, профили, визии... колко време ти отнема направата на една снимка, преди да стигне до Instagram?

О, това е въпрос, чийто отговор всеки път е различен. Понякога всичко се получава от първия кадър, понякога са нужни десетки. Обикновено ако не се харесам още на първата снимка, няма да се харесам и на стотната. Това е в кръга на шегата, но както и в живота – спонтанните неща, а в случая – снимки, са най-красиви.

Случва ли ти се често да триеш нещо, което ти е харесало в началото, но впоследствие изобщо да не е "твоето”?

Да, случвало ми се е. Аз съм доста последователна в своите убеждения и принципи, рядко променям мнението си, но признавам, имала съм такива случаи. Случвало се е, когато съм оставяла моментна емоция, афект или вълнение да вземат превес. Старая се да обмислям нещата добре, за да няма Delete след това.

Наскоро Instagram позволи да скрием броя на харесванията под постовете си. Би ли го направила, ако от това не зависеше работата ти?

С ръка на сърцето ще отговоря, че не бих. Никога не забравям, че това, което правя, на първо място е мое хоби. Любимото ми хоби! Въпреки че вече е и работа, не бих искала да загубя цялата обич и желание, които влагам в него, в името на лайкове, последователи и статистики. Никога не съм имала потребност да се харесам на всички и дори 100 човека да харесват постовете ми, това не би ме обезсърчило или отказало.

Освен всичко, ти си доста редовна и в YouTube. Скромният ми опит с редактиране на видеа показва, че процесът е доста по-труден, отколкото направата на снимка и описанието под нея...

Честно казано, в началото не ми беше никак лесно. Имам дългогодишен опит в телевизията, но винаги пред камера, за всичко останало се грижеше целият екип. Тук обаче аз съм и пред, и зад камера, а в дълбоките дебри на монтажа, имам още много да уча. Определено създаването на едно видео е доста по-трудоемко от една снимка.

В гардероба ти бихме могли да открием...

Почти всичко.

И в никакъв случай...

Обувки тип „балеринки", ултра къси поли, така модерните biker shorts, а също и безформени рокли. Не следвам сляпо нито една модна тенденция, водя се само от това, което харесвам и ми стои добре.

57

Какво винаги те усмихва?

Колкото и тривиално да прозвучи – детето ми.

А какво може да те натъжи?

Натъжавам се винаги, когато прочета и разбера за някоя тежка съдба на болно детенце. Става ми адски мъчно, че често пъти човешки животи зависят от финансови средства, непосилни за много хора. Бих била истински щастлива, ако напредъкът в медицината е достъпен за всички.

Ако имаш само 10 минути да се приготвиш и излезеш навън, какво ще направиш?

Често се приготвям за 10 минути, това не ми е чуждо. Докато слагам лек грим, решавам какво ще облека и не губя излишно време пред гардероба. Винаги съм била бърза и организирана, без да са ми нужни часове пред огледалото.

На сцената на #BringTheBloggers ще...

Бъда с усмивка, добро настроение и интересни истории. Нямам търпение!

Всичко за #BringTheBloggers Vol.7 ще откриете в официалната Facebook страница на събитието. Ще се видим там!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

И няколко момента от предишните издания...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA